Zvezda se pohvalila ''neviđenim poduhvatom''!

Autor: Darko Mitrović
petak 28.08.2020.
18:34
Izvor: Sportske.net, crvenazvezdafk.com

Uskoro bi sve moglo da izgleda i još bolje.

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

Crvena zvezda je uspešno obavila posao u Tirani iako nije blistala, najvažnije je da je cilj ostvaren i da se sada na miru čeka žreb za treće kolo, pa za plej-of fazu kvalifikacija za Ligu šampiona, u ponedeljak i u utorak.

Crveno-beli su tako nastavili sjajan niz u evropskim kvalifikacijama, započet još u leto 2017, a koji i dalje traje.

Tom temom danas su se bavili i na Zvezdinom zvaničnom sajtu, sa akcentom na veliki rast klupskog koeficijenta u ove tri godine.

''Crvena zvezda je pobedom nad Tiranom u Albaniji i plasmanom u treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona stigla do 25.000 bodova, što je do sada neviđen poduhvat kada govorimo o našem klubu, od kada se računa taj koeficijent. Do sada smo najviše bodova imali u sezoni 2002/03, ukupno 22.915, ali ove takmičarske godine je to nadmašeno.

Koeficijent se računa na osnovu pet poslednjih sezona, a s obzirom na to da se sledeće godine iz te računice brišu rezultati iz takmičarske sezone 2015/16 u kojoj je Crvena zvezda osvojila 1.50 bodova, a da smo pobedama nad Evropom i Tiranom obezbedili 2.50 bodova, jasno je da nas očekuje napredak na UEFA listi.

Uz to smo i na 55. mestu UEFA liste, što je najbolji plasman srpskih klubova još od 1995.  godine. Time smo se izjednačili sa Lesterom i Anderlehtom, a iza sebe ostali evropske velikane poput Milana, Spartaka iz Moksve, PSV-a i druge. Podsetimo, Crvena zvezda je 1991/92 bila treća na UEFA listi, što je do sada najbolji plasman našeg kluba, što se striktno pozicije tiče, ali ne i broja bodova'',
ističu na Zvezdinom zvaničnom sajtu.

Osim Zvezde, i još dva naša predstavnika su sinoć uspešno startovala, ali u kvalifikacijama za Ligu Evrope (Partizan i TSC), dok je Vojvodina već u trećem kolu.

Ako svi nastave sa dobrim rezultatima, možda Srbija uskoro dobije i dva predstavnika u kvalifikacijama za Ligu šampiona.
-
baner

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

14 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Piksi G00L iz korner
Friday, 28.08.2020
20:59

Zvezda rusi rekorde i postavlja standarde.

avatar
Vidicnemanja
Friday, 28.08.2020
20:33

U ponedeljak ce se ,slucajno,izvuci najslabiji protivnik a naravno,igra se u Beogradu.I tako ce se osigurati grupna faza le jer ovog puta na klupi nema milojevica da izvlaci zvezdu za ls.A kakav je sklepan tim,i le je veliki uspeh

avatar
BenkovackiManitas31*
Friday, 28.08.2020
23:15

I sta tu ima lose? Pa seti se jos od 94-95 pa na ovamo uvek smo imali tezak zreb, dobijali osvajace ili Ls ili kupa kupova itd, vreme je da i mi imamo malo srece

avatar
Man united
Saturday, 29.08.2020
20:10

Он алудира да Уефа намешта жреб за Звезду. Прошле године смо имали Станковића лично у Уефи, па, нам у квалификацијама забиберили ФК Копенхаген и ЈБ а касније у ЛШ групу смрти.

avatar
Vidicnemanja
Saturday, 29.08.2020
15:20

Gde bi nam bio kraj kad bi kokeza zalegao za sve nase predstavnike u evropi.Ovde je problem sto se favorizuje samo jedan nas tim kao da su ostali iz inostranstva.I ne samo u fudbalu,u svim(skoro)sportivima,odjednom zvezda postaje najbolja u zemlji.Samo hocu da vecina vidi da to nije normalno,nista vise.Samo razmisljam svojim mozgom

avatar
Man united
Saturday, 29.08.2020
07:27

Добро, 'ајде сад реци који је то по теби најслабији противник. Да видимо да ли ћеш да убодеш случајно. А не ко прошли пут кад ниси прецизирао, па се после дичио како си погодио.