Zvezda vratila Srbiju u Top 20!

Autor: Mladen Heleta
sreda 28.08.2024.
23:53
Izvor: Sportske.net

Konačno skok.

2024 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2024 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Nakon strmoglavog pada Srbije na UEFA listi koeficijenata, usled katastrofalnih rezultata u poslednje dve sezone, večeras konačno skok.

Fudbaleri Crvene zvezde će biti deo istorije i učesnici novog formata Lige šampiona, koji ceo fudbalski svet toliko željno iščekuje.

Crveno-beli su večeras na svojoj Marakani pobedili Bodo/Glimt rezultatom 2:0 i sa ukupnih 3:2 slavili u plej-ofu za plasman u elitno takmičenje.

Zvezda je ovim večerašnjim uspehom dodala Srbiji 1.400 bodova i vratila je našu zemlju u Top 20 liga Evrope, i to tačno na 20. mesto. 

Srbija je sa 23.675 bodova preskočila Ukrajinu, koja je sada 21. sa 22.800 bodova. Iza Ukrajine su redom Slovačka, Mađarska i Švedska, a ispred Srbije su Hrvatska, Poljska, Škotska i Grčka.

Zvezda će imati osam mečeva u Ligi šampiona da proba da pojača srpski koeficijent, a uticaj na njega će imati i TSC. 

Ekipa iz Bačke Topole će najverovatnije igrati grupnu fazu Lige konferencija, jer je prvi meč ple-ofa za Ligu Evrope izgubila od Makabija sa 3:0. Ipak, već sutra će moći da Srbiji donese nove bodove, ukoliko na svom terenu ostvari dobar rezultat protiv kluba iz Tel Aviva.

U prilogu dole možete pogledati trenutnu tabelu prema koeficijentima:


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke