"Zvezdin budžet 55.000.000, Partizan nam nije rival, TSC nije prešao centar tri puta!"

Autor: Ivan Cvetković
utorak 25.07.2023.
20:00
Izvor: Sportske.net, RTS

Funkcioner Crvene zvezde smatra da je najveći problem kluba slabo domaće takmičenje.

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

U nastavku intervjua za Oko Magazin, generalni direktor Crvene zvezde osvnuo se i na to sa kim se Zvezda meri u ovom trenutku, a otkrio je i budžet za predstojeću sezonu.

"Za ovu sezonu je budžet 55.000.000 evra, 30.000.000 prihodujemo od Lige šampiona, od ulaznica očekujemo prihod od 5.500.000 evra, a od Gasproma 5.000.000. Od ostalih sponzora zajedno oko 5.000.000 evra, na sve to dolazi 10 do 12 miliona evra na ime prodaja igrača".

"Ne volim lažnu skromnost, naročito one floskule 'bez jakog Partizana nema jake Zvezde'. Uz svo dužno poštovanje Partizana kao kluba i istorije, u ovom momentu nam nije rival. Može jaka Zvezda i bez jakog Partizana, mi se u ovom trenutku merimo sa klubovima poput Olimpijakosa, Dinama iz Zagreba, Ferencvaroša, Sparte Praga, Kopenhagena, to su klubovi sa kojima se borimo za bolji UEFA koeficijent i prohodnost ka Ligi šampiona. Biće mesta za samo četiri ekipe, tu su Kopenhagen sa budžetom od 85.000.000 evra, Olimpijakos ima 75.000.000. Mi moramo da budemo pažljivi, ljudima je možda dosadno kad pričam o budžetima, ali ako Dinamo ima limit od 1.200.000 evra za igrača, a mi 600.000, normalno je da su oni u prednosti. Kvaliteniji igrači prave bolji tim, a bolji timovi pobeđuju. To su ekipe sa kojima se mi borimo, mi se svi borimo za iste igrače na tržištu", rekao je Terzić i istakao da je Zvezdin najveći problem - slaba liga.

"Po mnogim parametrima, Zvezda je iznad svih ovih klubova, ali problem je slaba liga. Očekivanja su velika, ali... TSC je prošle godine bio vicešampion Srbije, a protiv nas nisu tri puta prešli centar, šta da očekujemo od ostalih protivnika na Marakani? A onda, Zvezda treba da igra Ligu šampiona, svemirski fudbal, brža igra i jači dueli, a dolazimo iz naše spore i neatraktivne lige. Jako će biti teško da se prebace naši igrači iz druge u najveću brzinu. Najveći problem kluba jeste njen rast u odnosu na našu slabu ligu, napravili smo ozbiljan evropski klub".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Колатерална Штета
Tuesday, 25.07.2023
20:15

To što priča bilo bi ok ali samo u slučaju kada god be CZ u podređenom položaju na utakmici sudije izmišljaju penale za njih i crvene kartone za protivnike