Zvezdina dva teška ispita - u isto vreme!

Autor: Ivan Cvetković
četvrtak 26.11.2020.
09:50
Izvor: Sportske.net

Zvezdin četvrtak, za pamćenje ili zaborav?

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

Neće biti prijatno biti navijač Crvene zvezde u četvrtak, ali samo zbog činjenice što će se naći u situaciji koja je "smrt" za svakog ljubitelja košarkaškog i fudbalskog kluba.

Fudbalski klub gostije Gentu u okviru Lige Evrope i to u 18:55, a pet minuta kasnije počinje i evroligaški meč u dvorani "Aleksandar Nikolić" gde će gostovati ekipa Anadolu Efesa.

Fudbaleri Crvene zvezde imaju šanse da reše pitanje prolaska u narednu fazu Lige Evrope, a i bod bi bio dobar za ekipu Dejana Stankovića.

Gent je pokazao u Beogradu snagu, imali su svoje šanse i definitivno ih ne treba otpisati bez obzira na stanje na tabeli koje pokazuje da belgijski tim nema bodove. Sa druge strane, Zvezda će biti znatno oslabljena neigranjem Rodića koji je zahvaćen koronavirusom, ali najverovatnije i Aleksandra Kataija koji je dokazao da je duša ovog tima.

Videli ste njegov izostanak protiv Zlatibora kada se ekipa mučila na terenu, gubila 2:0 do 71. minuta kada je krenuo preokret.

Baner

Zvezda može da prođe dalje u slučaju da pobedi i da na drugoj strani Hofenhajm slavi protiv Libereca. Na taj način bi ekipa Dejana Stankovića već sada ostvarila sve zacrtane ciljeve u prvom delu sezone, kako na domaćoj, tako i na evropskoj sceni.

Predviđanje?

Zvezda je rasterećenija, a Gent ima imperativ pobede. Ipak, izostanak Kataija je ogroman gubitak za Zvezdu, pa je realnost nerešen ishod. Međutim, crveno-beli su u nedelju protiv Vojvodine u Novom Sadu pokazali da i bez Kataija mogu da dobijaju važne mečeve, dobili su derbi sa 2:0 i napravili odličnu uvertiru za gostovanje u Belgiji.

KK Crvena zvezda

Na drugoj strani, Crvena zvezda mts igra protiv Anadolu Efesa, ekipe koja je u dobroj formi, a vratio se i Larkin koji je bio povređen početkom sezone. Ipak, strahuje se za Vasu Micića koji se povredio u duelu sa Himkijem, pitanje je koliko može da pomogne svom sadašnjem timu protiv nekadašnjeg.

U fantastičnoj formi igra Krunoslav Simon koji se ne libi da preuzme odgovornost u ključnim momentima i neretko je ove sezone uzimao najbitnije šuteve, pa treba obratiti pažnju i na njega.

Sa druge strane, Zvezda je igrala odlično protiv Milana gde je slavila, a onda je ostavila dobar utisak protiv Barselone i što se tiče forme u okviru Evrolige, u dobrom raspoloženju dočekuju ekipu Efesa u dvorani "Aleksandar Nikolić".

Jasno je da izrazitog favorita nema, ali da je Zvezda oslabljena neigranjem onog dvanaestog igrača koji bi možda prevagnuo kada je najbitnije.

U ovom slučaju, zaista je 50-50.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
DRUG OSTOJA
Thursday, 26.11.2020
20:18

Pišete o košarci, a publiku navodite kao dvanaestog igrača!!! 🤣🤣🤣

avatar
Piksi G00L iz korner
Thursday, 26.11.2020
13:29

Bice tesko bez Kataia, ali ovoljan rezulltat se moze ostvariti samo ako se ne bude igralo na neresen rezultat.

avatar
Bojan Samardzic
Thursday, 26.11.2020
11:39

Eh da nema samo Kataia, mada je i to vec dovoljan hendikep. Ne igraju nam trojica standardnih veznjaka (od kojih jedan glavni kreator igre i najbolji igrac) i oba beka. Zaista se moze reci da smo desetkovani. Gent je pokazao da je zaista ozbiljna ekipa, tako da ce sve osim poraza biti ogroman uspjeh.