Izmeštaju Zlatanovu statuu, gde će završiti?

Autor: Beta Beta
subota 16.05.2020.
22:54
Izvor: Beta

Grad Malme je spreman da izmesti statuu švedskog fudbalera Zlatana Ibrahimovića, koja je više puta skrnavljena, preneli su danas lokalni mediji.

Twitter

Povezane vesti

Statua je smeštena ispred stadiona u Malmeu, a nekoliko puta je oštećena, čak i rušena, jer su navijači tog fudbalskog kluba nezadovoljni Ibrahimovićevim angažmanom u Hamarbiju.

List "Sidsvenskan" (Sydsvenskan) je naveo da je veće trećeg najvećeg grada u Švedskoj spremno da u ponedeljak odluči o premeštanju statue do kraja godine.

Ipak, izvršni direktor kluba Niklas Karlnen je izjavio da nije upoznat sa planovima grada i da ne želi to da komentariše.

Bronzana statua vajara Petera Lindea teška 500 kilograma i visoka tri metra otkrivena je u oktobru u čast jednog od najvećih švedskih sportista svih vremena.

Koštala je pola miliona švedskih kruna, a godišnje održavanje košta još 15.000 i to plaća grad Malme.

Statua je više puta vandalizovana, tako što je išarana sprejom. Po njoj su pisane uvredljive poruke, a i oštećeni su nos i članak prilikom obaranja.

Vandalizam je počeo kada je Ibrahimović postao jedan od vlasnika Hamarbija, kluba iz prestonice Stokholma, koji je veliki rival Malmea.

Ibrahimović (38) je karijeru počeo u Malmeu krajem devedesetih godina, u gradu u kom je i rođen.

Statua je uklonjena početkom januara i odneta na popravku, a čuva se na tajnoj lokaciji.

Navijači su predložili da se statua prenese u Stokholm, grad u kom Ibrahimović boravi kada je u Švedskoj i gde je sedište fudbalskog saveza te zemlje, koji je i naručio njeno pravljenje.

Ne propustite

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.