Velika čast za Kristijana Ronalda

Autor: Nikola Miloradović
petak 22.07.2016.
23:36
Izvor: Sportske.net

Fudbaler madridskog Reala jedan je od najboljih portugalskih sportista svih vremena, a sada je dobio veliko priznanje od svoje zemlje.

Beta/AP Photo/Francisco Seco
Beta/AP Photo/Francisco Seco

Povezane vesti

Prvak Evrope u fudbalu je Portugalija, a najveće zasluge za to pripadaju kapitenu ove selekcije i jednom od najboljih igrača na svetu Kristijanu Ronaldu.

Njegova nacija je ponosna na njega, preserećni su što im je doneo titulu prvaka "Starog kontinenta", iako je u poslednjoj utakmici odigrao samo uvodnih dvadesetak minuta zbog povrede.

Red je bio da mu se vlasti u Portugaliji nekako oduže, a sada su smilsli i kako.

Naime, aerodrom "Santa Katarina" u Madeiri će u buduće nositi ime fudbalera Reala iz Madrida.

Ovo je potvrdio i predsednike regionalne vlade Madeire, Migel Albukerke.

Zvaniča odluka je doneta juče, na sastanku lokalne Vlade.

Dakle, ukoliko budete leteli u Portugaliju, možda sletite upravo na aerodrom "Kristijano Ronaldo" u Madeiri.

Ne propustite

Komentari

15 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Делија_момак
Saturday, 23.07.2016
08:02

Ако ћемо искрено - он је ово заслужио. Португал је са њим на репрезентативном плану много успешнији него што је то био случај док се он није појавио на сцени.

avatar
Saturday, 23.07.2016
01:05

Cist dokaaz koliko napaoran rad i upornost se isplate. Samo Jadan Eder dao pobednicki gol i nisko o njemu nista.

avatar
Go Hard or Go Home
Friday, 22.07.2016
23:50

Na stranu sto nije igrao u finalu,i sto je igrac Reala,odusevio me je posle povrede,3 puta je pokusao da igra sa povredom noge,nije odustajao,kada je shvatio da je mec za njega zavrsen,dosao je i bodrio je svoje saigrace,mnogi bi odmah isli na analizu da provere povredu...njegova posvecenost fudbalu je nevidjena,da je imao talenta kao Mesi uz ovoliki rad,on bi postizao po 100 golova u sezoni najmanje...

avatar
MaNcHesTeR_ed
Saturday, 23.07.2016
01:03

da je imao talenta kao Messi... Kakav to talenat ima Messi a da nema Ronaldo, imaju razlicite stilove igre, Ronaldo iz Manchestera je talenat, dok je u Madridu sazreo i shvatio da su golovi bitniji od driblinga, Messi je nizak i samim tim je u prednosti u mnogim situacijiama, ali glupo je reci da jedan ima talenat a drugi ne, glupo je porediti ih jer igraju za 2 potpuno razlicita tima, a zajednicko imaju golove i asistencije sto je kao bikini ne otirkiva nista...

avatar
Lord Bobinhooo!
Saturday, 23.07.2016
19:59

Slazem se,taj koji kaze da Ronaldo nema talenta nema veze o fudbalu.

avatar
Go Hard or Go Home
Saturday, 23.07.2016
15:40

Nisam rekao,ali Ronaldo nije imao toliko talenta kao Mesi,secam se da je Ronaldo bio u senci Rikarda Kvarezme.

avatar
Don Andres
Saturday, 23.07.2016
01:36

svaka cast sto je pokusao da igra uprkos povredi. doduse u pitanju je finale evropskog prvenstva pa sam misljenja da bi to 90% fudbalera uradilo. a sto se bodrenja tice, njegov prevashodni cilj je kao i obicno bio da bude prisutan, da bi mu se sve zasluge pripisale. znas, da je otisao u ambulantu, da se slavilo bez njega ne bi bilo 'da im je on donio titulu prvaka'. ono skakanje kod aut linije je bilo presmijesno. nikada niko ono nije radio. nikada nijedan igrac nije glumio trenera iako ima na stotine igraca koji se bolje razumiju u fudbalsku taktiku od njega. po ovom primeru se najbolje vidi koliko marketing moze da iskrivi pricu. ronaldo je donio titulu i imao najvece zasluge iako po kvalitetu igre nije bio ni blizu top10 igraca prvenstva.