Da li mu je ovo plan od početka? Sautgejt najavio promene pred Nemce

Autor: Sportske Net
petak 25.06.2021.
08:57
Izvor: Sportske.net

Hoće da ih porazi njihovim oružjem?

Epa/Peter Powell
Epa/Peter Powell

Povezane vesti

Garet Soutgejt, prema pisanju "Mirora" razmišlja da u duelu sa Nemcima na predstojećem meču osmine finala Evropskog prvenstva izađe sa tri centralna beka, kao što je nastupao i njegov budući protivnik.

Selektor Ensgleske tek treba da odluči o svojoj formaciji, ali u mislima mu je taktički preokret za pedstojeću utakmicu na "Vembliju" u utorak. 

Nemačka koristila sistem od tri beka, Engleska se borila za kreativnost i golove i to je Soutgejtu, sa četiri fudbalera u poslednjem redu moglo davati veću odbrambenu stabilnost i širinu.

Engleska je do sada na turniru igrala tradicionalno sa zadnjom četvorkom i još nisu primili gol, tako da su čvrsti, ali Tripije može da igra samo na poziciji desnog beka, dok su Šo i Saka opcije na levoj strani.

Voker, Megvajer i Stons snažni su kandidati za zadnja tri u postavi, ukoliko se za nju odluči. To bi takođe omogućilo Engleskoj da ubaci svoje napadačke igrače u sistem poput Harija Kejna i Rahima Sterlinga, ali otvorila potencijalno novo mesto u ofanzivnoj liniji. Recimo, za Džejdona Sanča, koji je odigrao svega 10 minuta na ovom EP. Svi čekaju da velika želja Mančester junajteda zaigra, ali Sautgejt okleva. Možda će tako biti i ovaj put, s obzirom na to da je Sančo Nemcima dobro poznat, jer igra u njihovom prvenstvu, ali to svakako nem mnogo smisla, imajući u vidu da selektor treba da bira najbolje što ima, a ovo je jedinstvena prilika. Stoga, možda se dogodi i ono što svi čekaju, da izađe na teren i pokaže zbog čega je tu. Možda je ovo ona prilika kada Sautgejt izlazi sa najjačom postavom i kreće po ubedljiv rezultat, jer ovo je igra na sve ili ništa.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

WEB preporuke