Danci samleli Velšane sa četiri komada i zasluženo idu u 1/4 finale!

Autor: Milovan Longinov
subota 26.06.2021.
19:54
Izvor: Sportske.net

Potpuno zasluženo!

EPA-EFE/Olaf Kraak
EPA-EFE/Olaf Kraak

Povezane vesti

Fudbalska reprezentacija Danske plasirala se u četvrtfinale Evropskog prvenstva pošto je danas pobedila Vels u Amsterdamu rezultatom 4:0 (1:0).

Iako je neočekivano meč zbog lakše povrede propustio prvi napadač Poulsen, svoju priliku maksimalno je iskoristio Kasper Dolberg. 

Bivši napadač Ajaksa vratio se danas na "Johan Krojf" arenu i postigao dva gola za veliku pobedu Danaca.

Danci su od samog starta bili izuzetno organizovani i taktički spremni za bezopasne Velšane. Osim što je Bejl pripretio u uvodnim minutima meča, gotovo da Velšani nisu imali ozbiljnije šanse.

S druge strane, Danci su bili konkretniji, a poveli su u 27. minutu kada je Damsgor lepo proigrao Dolberga, a ovaj još lepše pogodio malu mrežu sa 18 metara za 1:0, što je bio i rezultat prvog poluvremena.

U nastavku, Danci su nastavili da napadaju i već u 48. minutu zasluženo došli do drugog gola. Brajvajt je prohujao po desnoj strani, vratio povratnu kroz peterac, Velšani su je ispucali samo do Dolberga, koji koristi poklon za 2:0.

Nakon drugog gola, Danci su se povukli, postavili bedem, koji Velšani nikako nisu uspevali da probiju. Najbliži golu bio je Džejms čiji je udarac sa nekih 15 metara izblokirao Kristensen. 

U finišu utakmice, Martin Brajtvajt je mogao golom da kruniše još jednu odličnu partiju, ali je iz neposredne blizine pogodio stativu. Ipak, u poslednjim minutima, Mele je zategao loptu pod prečku za ogromnih 3:0.

Ni tu nije bio kraj, pošto je u poslednjim trenucima utakmice Martin Brajtvajt konačno pogodio, potpuno zasluženo za konačan rezultat - 4:0.

U nadoknadi su Velšani opet ostali sa igračem manje, pošto je direktan crveni karton zaradio Hari Vilson zbog preoštrog starta. 

Danci će se u četvrtfinalu, 3. jula, sastati sa boljim iz duela Holandija - Češka koji je na programu u nedelju u 18.00 u Budimpešti. 

Ne propustite

Preporuka za vas

WEB preporuke