"Lale" za ružan oproštaj Pandeva, Austrijanci do istorije!

Autor: Aleksandar Obrenović
ponedeljak 21.06.2021.
19:53
Izvor: Sportske.net

Austrija prvi put u osmini finala EP, Holandija lagano protiv naših suseda.

EPA-EFE/Kenzo Tribouillard
EPA-EFE/Kenzo Tribouillard

Povezane vesti

S. Makedonija - Holandija 0:3

Nije bilo mnogo uzbuđenja na "Johan Krojf" areni u Amsterdamu, Holanđani su prošli dalje sa maksimalnih devet bodova, a večeras su savladali ekipu Severne Makedonije sa ubedljivih 3:0. 

Makedonci su prvi pripretili i postigli gol. Odlična je to bila akcija, naši južni susedi su uspeli da izigraju odbranu "Lala", a Tričkovski je postigao gol. Ispostavilo se da je bio milimetar u ofsajdu, u neka srećnija fudbalska vremena kada nije bilo VAR tehnologije Makedonci bi vodili sa 1:0. 

Samo desetak minuta kasnije, stativa za Makedonce, Trajkovski nije imao sreće ovog puta. 

Posle toga, sledi buđenje Holanđana i odmah gol kao kazna za promašaje Makedonaca, Depaj je uspeo na asistenciju Malena da postigne gol nakon fenomenalne kontre, nije mu bilo teško da sa desetak metara plasira loptu u gol. VAR je reagovao, gledano je da li je postojao faul nad Pandevim, ali nije bilo elemenata za prekršaj. 

U nastavku je jako brzo bilo sve rešeno, a u glavnoj ulozi - Žoržinjo Vajnaldum. 

Veoma jako su Holanđani krenuli od starta, a već u 51. minutu Vajnaldum nakon asistencije Depaja koji je bio veoma aktivan po levoj strani, pogađa za velikih 0:2.

Samo sedam minuta kasnije, sve je bilo rešeno, oproštaj Pandeva je bio sve nepodnošljiviji za Makedonce, a ponovo je pogodio Vajnaldum. Fantastična akcija Holanđana, Depaj je probao, golman Makedonaca je odbio do Vajnalduma koji lagano smešta loptu u mrežu

Holanđani bolji i u nastavku, bliži su bili četvrtom nego Makedonci prvom golu, pa nismo videli ni utešni gol naših suseda. Pandev je zaslužio bolji oproštaj. 

Ukrajina - Austrija 0:1

Veliko slavlje Austrijanaca koji su bili bolji od Ukrajine za plasman u osminu finala. Slavili su sa 1:0 (1:0) uz dobru igru svih 90 minuta. 

U Bukureštu Austrijanci bolji od starta protiv Ukrajinaca, nekoliko ozbiljnih akcija, a onda korner sa leve strane koji izvodi levonogi Alaba, kapiten je pronašao Baumgartnera koji nogom šalje loptu u mrežu

Postao je na ovaj način najmlađi strelac na ovom EP. 

Verovali ili ne, ovo je bio čak peti korner za Austriju, a igrao se tek 21. minut. 

Ukrajinci su imali dobru šansu za izjednačenje, Šaparenko je prevario Dragovića, šutirao, ali je Bahman dobro odbio loptu. Na drugoj strani Austrijanci su pravili mnogo problema Ukrajincima po levoj strani, Lajner je pokušao, ali je Buščan odbranio njegov udarac. 

Završnicu poluvremena obeležio je Arnautović svojim promašajima, kolosalne šanse nije iskoristio Srbin sa pasošem Austrije, pa se na odmor otišlo sa samo jednim golom zaostatka za Ukrajince koji su videli svoju šansu. 

Odlična odbrana Bahmana samo 15 minuta nakon početka drugog poluvremena, bio je to odličan slobodan udarac Jarmolenka i loša reakcija Lajnera, ali je golman Austrije bio na pravom mestu. 

Pokušali su Ukrajinci izmenama, u 87. minutu su bili blizu izjednačenja preko Jaremčuka, ali promene rezultata nije bilo, pa su Austrijanci sigurni u narednoj fazi, dok Ukrajinci čekaju rasplet u drugim grupama kako bi kao trećeplasirani prošli dalje. 

Ovo je Austrijancima prvi put da se plasiraju u nokaut fazu EP. 

Tabela: 

Holandija 9
Austrija 6
Ukrajina 3
S. Makedonija 0

Ne propustite

Preporuka za vas

WEB preporuke