Hrabri Danci pali na "Parkenu", De Brujne vodi Belgiju do druge faze

Autor: Aleksandar Golubović
četvrtak 17.06.2021.
19:55
Izvor: Sportske.net

Danci ispustili prednost sa poluvremena.

EPA-EFE/Friedemann Vogel
EPA-EFE/Friedemann Vogel

Povezane vesti

Fudbalska reprezentacija Danske na pragu je eliminacije sa Evropskog prvenstva pošto je zabeležila i drugi poraz, ovaj put je od njih bila bolje selekcija Belgije i slavila u Kopenhagenu nakon preokreta sa 2:1.

Očigledno hiperpomitisani zbog Kristijana Eriksena, Danci su na početku meča pritisli favorizovane Belgijance, pa se meč uglavnom igrao na polovini "crvenih đavola".

Plod daleko veće želje i bolje igre stigao je već u drugom minutu kada je posle sjajne akcije Jusuf Poulsen postigao lep gol koji je Dancima doneo vođstvo. Ovaj pogodak je drugi najbrži u istoriji Evropskih prvenstava.

Danci su imali više od igre u prvom poluvremenu, mogu samo da žale što to nisu materijalizovali kroz veću prednost, a ona je definitivno mogla da bude viša od jednog gola razlike.

Najbliži drugom golu bili su u 35. minutu kada je Mikel Damsgor zaista morao bolje da reaguje. Šutirao je prilično slabo i neprecizno iz obećavajuće situacije, pa je rezultat ostao nepromenjen.

Minimalnom prednošću Danaca završeno je prvo poluvreme, a ono će ostati upamćeno i po kratkom prekidu koji su inicirali Belgijanci u čast Eriksena. Bio je to dirljiv trenutak o kojem smo već pisali.

Već na startu drugog dela igre selektor Belgije Roberto Martinez ubacuje u igru rekonvalescenta Kevina De Brujnea, zvezda Mančester sitija mu se odužuje samo 10 minuta kasnije kada upošljava Torgana Azara, koji donosi izjednačenje svom timu - 1:1.

Velike zasluge za gol idu i napadaču Intera Romeluu Lukakuu, koji je napravio sjajan prodor po desnoj strani.

Belgijanci su do potpunog preokreta stigli na isteku 70. minuta kada je De Brujne krunisao sjajnu akciju u kojoj su učestvovali Lukaku, Tilemans i Eden Azar, koji je postao fudbaler sa najviše asistencija na svim turnirima od Mundijala 2014. godine.

Bio je to njemu svojstven veličanstven udarac, koji Kasper Šmajhler nije mogao da zaustavi.

Danci su do kraja meča pokušavali na sve načine da dođu makar do boda. Najbolje prilike propustili su Brajtvajti i Jansen, koji je pogodio prečku, ali lopta nikako nije htela u gol.

Ovom pobedom Belgija je praktično već obezbedila plasman u osminu finala, dok će Dancima za isti podvig biti potrebna pobeda nad Rusijom kako bi se nadala da će ući u četiri najbolje trećeplasirane selekcije.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

WEB preporuke