Hrabri Škoti uzeli bod Englezima, očajna partija Kejna

Autor: Aleksandar Golubović
petak 18.06.2021.
22:50
Izvor: Sportske.net

Hrvati više nemaju izbora.

EPA-EFE/Facundo Arrizabalaga
EPA-EFE/Facundo Arrizabalaga

Povezane vesti

Fudbalska reprezentacija Škotske pokazala je da ipak nije zalutala na Evropskom prvenstvu pošto je nakon poraza od Češka pokazala zube u derbiju protiv Engleske odigravši na "Vembliju" 0:0 u meču 2. kola grupe D.

Prvo ozbiljniju šansu na meču imao je Džons Stouns čiji je udarac glavom nakon kornera pogodio prečku.

Nedugo zatim posle sjajne solo-akcije Rahima Sterlinga, Mejson Maunt je u naletu slabo reagovao propustivši priliku da donese Englezima vođstvo.

Početni talas Gordog Albiona nije urodio plodom, pa su se kako je prvo poluvreme odmicalo Škoti sve više oslobađali, a najzreliju priliku za gol propustili su u 30. minutu kada je Džordan Pikford izvanredno skinuo udarac Stefana O'Donela.

Na odbijenu loptu nadskočio je Adams, ali mu je malo falilo da je sprovede u mrežu.

Sa najnepopularnijim rezultatom se otišlo na odmor, a prvo poluvreme će ostati upamćeno i po očajnoj partiji prvog napadača Engleske Hari Kejna, koji je imao samo 10 dodira sa loptom, bez udarca ka golu rivala.

Prvu priliku u nastavku propustio je Maunt čiji udarac je odbranio škotski golman, a Sautgejt je pokušao da razmrda ekipu uvođenjem Džeka Griliša umesto Fila Fodena.

Škoti se nisu zadovoljavali bodom pa su u 62. minutu mogli da dođu i do predosti da Ris Džejms nije izbacio loptu sa gol-linije nakon pokušaja
Lindona Dajksa.

Kako se meč bližio kraju Škoti su osetili da mogu do celog plena, pa su sve češće provodili vreme na polovini protivnika. 

Na desetak minuta pre kraja meča Englezi su tražili penala nakon pada Sterlinga, ali je glavni sudija Lahoz pokazao da se igra nastavi.

Ovaj remi obradovao je reprezentaciju Češke, koja je zbog bolje gol-razlike na prvom mestu, sa četiri boda koliko ima i Engleska, dok Škotska i Hrvatska imaju po bod i jasno je da "Vatreni" ukoliko izgube u utorak mogu da se pozdrave od druge faze.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

WEB preporuke