Hrvati ne umeju sa Česima, majstorija Perišića sprečila poraz

Autor: Aleksandar Golubović
petak 18.06.2021.
19:53
Izvor: Sportske.net

"Vatreni" pod moranjem protiv Škota.

 EPA-EFE/Paul Ellis
EPA-EFE/Paul Ellis

Povezane vesti

Fudbalska reprezentacija Hrvate ni iz drugog pokušaja nije uspela da dođe do pobede na Evropskom prvenstvu pošto je u 2. kolu grupe D odigrala samo 1:1 protiv selekcije Češke.

Češka je povela na isteku 37. minuta kada je Patrik Šik postigao gol sa penala, koji je prethodno nad njim u vazdušnom duelu napravio Dejan Lovren.

Česi su osim gola imali prilike preko Šika i Tomasa Součeka da i ranije dođu do vođstva, a najbolju šansu za Hrvate propustio je Ante Rebić u 39. minutu.

Fudbaler Milana se doslovno obrukao pred češkim golmanom u situacijama koje lagano rešava u klupskom dresu.

U nastavku meča reagovao je selektor Zlatko Dalić uvođenjem Bruna Petkovića umesto indisponiranog Rebića i mladog Luke Ivanušeca umesto Brekala.

Iskustvo na velikim takmičenjima prevagnulo je već u 47. minutu kada je Andrej Kramarić uhvatio nespremne Čehe, uposlovši lucidnog Ivana Perišića, koji je majstorski probio po levoj strani i savladao nemoćnog Vaclika.

Hrvati su sporadično pokušavali da dođu do celog plena, a lepu priliku u nastavku meča propustio je Nikola Vlašić, koji je posle dobro izgrađene pozicije šutirao preko gola.

Pred kraj susreta napadi su išli uglavnom na rezervistu Petkovića, koji ni u jednom od pokušaja nije bio priseban u nameri da donese veliku pobedu "Vatrenima".

Duel je kao i pre pet godina u Sent Etjenu završen podelom bodova, što je rezultat koji svakako više prija Česima koji nakon dva kola imaju solidna četiri boda.

Hrvati bez obzira na ishod večerašnje utakmice u Londonu između Engleske i Škotske, moraju da pobede u utorak na istom stadionu Škote i da se nadaju da Gordi Albion biti nemilordan prema Česima.

Šanse dakle i dalje postoje, ali igra iz prva dva kola ne obećava previše.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

WEB preporuke