Irac podneo ostavku zbog komentara o Sterlingu

Autor: Milovan Longinov
sreda 14.07.2021.
16:00
Izvor: Sportske.net, Beta

Zajednički dogovor.

EPA-EFE/Laurence Griffiths
EPA-EFE/Laurence Griffiths

Povezane vesti

Izvršni direktor Košarkaškog saveza Irske Bernard O'Birn napustio je funkciju posle uvredljive poruke koju je postavio na društvenim mrežama o engleskom fudbalskom reprezentativcu Rahimu Sterlingu.

O'Birn je misleći na pokret Životi crnaca su važni, na društvenim mrežama napisao "Black dives matter", tokom utakmice polufinala Evropskog prvenstva izmedju Engleske i Danske, aludirajući da je Sterling simulirao prekršaj posle kojeg je dosudjen sporni jedanaesterac. Engleska je pobedila sa 2:1.

O'Birn se izvinio, a Košarkaški savez Irske je kasno sinoć saopštio da je doneta zajednička odluka da O'Birn napusti funkciju.

Predsednik Saveza Pol Mekdevit rekao je da je komentar O'Birna neprihvatljiv.

"Košarkaški savez Irske zauzima nulti stav tolerancije prema bilo kojem obliku diskriminacije, a različitost i inkluzija su ključni stubovi našeg sporta", naveo je on.

O'Birn je došao u Košarkaški savez 2011. godine posle kratkog angažmana u Fudbalskom savezu Irske.

"Iako sam izuzetno razočaran što je na ovaj način završena moja decenija u Košarkaškom savezu, razumem da je moj odlazak u najboljem interesu sporta. Duboko se izvinjavam zbog svega što je prouzrokovala moja izjava i potpuno sam svestan borbi sa diskriminacijom sa kojom se mnogi suočavaju u svakodnevnom životu", naveo je O'Birn.

Ne propustite

Preporuka za vas

WEB preporuke