Italijani i sa "B" timom pokazali snagu, Velšani idu dalje!

Autor: Nemanja Janošev
nedelja 20.06.2021.
19:51
Izvor: Sportske.net

Minimalac Italije dovoljan za prolaz oba tima.

EPA-EFE/Riccardo Antimiani
EPA-EFE/Riccardo Antimiani

Povezane vesti

Fudbaleri reprezentacije Italije savladali su Vels sa 1:0 (1:0) i sa maksimalnim učinkom izborili plasman u osminu finala Evropskog prvenstva. Velšani su uprkos porazu, takođe došli do pozicije koja vodi u narednu rundu.

Kao što smo već pisali, Roberto Manćini je napravio čak osam promena u odnosu na prethodni meč protiv Švajcarske. Vratio se Marko Verati i kontrolisao vezni red svoje ekipe.

Uprkos svemu tome, Italijani su pokazali svoje napadačke kvalitete, ali isto tako, bilo je nekoliko promašaja koje su mogli da konvertuju u golove. Beloti nije bio jednako aktivan kao Kjeza i Bernardeski po krilima. Fudbaleri Juventusa su više puta testirali Vorda, Bernardeski je pogodio i stativu, ali je gol došao preko veziste Mesine.

Odličan centaršut Veratija iz prekida pratio je Mesina i odličnom reakcijom na prvoj stativi, iz teške pozicije, matirao Vorda. S druge strane, Velšani gotovo da nisu ozbiljnije pripretili Donarumi. Izdvaja se situacija u 76 minutu kada je Geret Bejl imao "čistu" situaciju ispred sebe, ali njegov volej udarac završio je iznad prečke.

Velšani su znali da bi gol-razlika mogla da odigra ključnu ulogu povodom njihovog plasmana u narednu rundu, pa su se fokusirali na defanzivu uprkos tome što su gubili i imali igrača manje budući da je Ampadu isključen u 55. minutu. Švajcarci nisu mogli više od 3:1 protiv Turske i to je značilo da će Vels ukrstiti koplja sa drugoplasiranim timom grupe "B", dok Italija ide na drugoplasirani tim grupe "C".

Ne propustite

Preporuka za vas

WEB preporuke