Kao u Andersenovoj bajci, Danci nastavljaju da žive svoj san na EP!

Autor: Milovan Longinov
subota 03.07.2021.
19:56
Izvor: Sportske.net

Danci su u polufinalu!

EPA-EFE/Dan Mullan
EPA-EFE/Dan Mullan

Povezane vesti

Fudbalska reprezentacija Danske nastavlja da živi svoj san na EP - danas je pala Češka, rezultatom 2:1 za plasman u polufinale!

Danci su u prvom poluvremenu stekli dva gola prednosti preko Dilejnija u petom i Dolberga u 42. minutu, a Patrik Šik je dao jedini pogodak za Čehe u 49. minutu. 

Danci su imali početak iz snova, jer je već u petom minutu Dilejni bio na pravom mestu posle kornera i pogodio za 1:0.

Česi su preuzeli inicijativu, Danci su se svesno povukli, i čekali šanse iz kontri. Česi su imali nekoliko poluprilika, najbolju je imao Holes, ali je Šmajhel je odlično intervenisao.

Danci su svaku priliku koristili da napadnu iz kontri, iz jedne takve Dilejni je umalo postigao i drugi gol. A onda su u 42. minutu odlično izgradili akciju po levom beku, Mele je fenomenalno centrirao, a Dolberg pogodio za ogromnih 2:0.

Česi su u drugo poluvreme ušli konkretniji i mnogo odlučniji, Danci su se potpuno povukli i već u 49. minutu zasluženo su smanjili rezultat. Cufal je centrirao, a Šik još bolje ćušnuo za 2:1i veliku neizvesnost. 

Usledio je nešto mirniji period utakmice, što se tiče pravih prilika, ali su ekipe vodili veliku borbu na sredini terena. 

U 78. minutu Poulsen je imao prvu veliku priliku u drugom delu, a onda je četiri minuta kasnije Mele imao još bolju, ali je Vaclik odlično intervenisao i ostavio Čehe u igri. 

Do kraja, nije bilo promene rezultata, Danci su uspeli da sačuvaju prednost i plasiraju se u polufinale gde će igrati protiv Engleske ili Ukrajine.

Ne propustite

Preporuka za vas

WEB preporuke