Kjelini - šaljivdžija ili provokator?

Autor: Aleksandar Golubović
subota 10.07.2021.
20:20
Izvor: Sportske.net

Oglasio se posle šale sa Albom.

EPA-EFE/Carl Recine
EPA-EFE/Carl Recine

Povezane vesti

Kapiten fudbalske reprezentacije Italije Đorđo Kjelini prokomentarisao je situaciju sa španskim bekom Đordijem Albom neposredno prilikom izvođenja penala u polufinalu Evropskog prvenstva odigranog u utorak.

Kjelini je skrenuo pažnju na sebe "vickastim" ponašanjem pred fudbalerom Barselone na koje je ovaj u najmanju ruku ostao ravnodušan.

Mnogi su to protumačili kao pokušaj provokacije, ali iskusni štoper je u ovom ponašanju video samo trenutak zabave.

"Igrao sam mnogo utakmica tokom karijere i poslednjih godina dočekujem svaki meč sa osmehom na licu. Smejem se, šalim sa rivalima, uživam u svakom trenutku. To je jednostavno tako, ja sam takav, nije bilo nikakve taktike. Mnogi saigrači to vole, rivali baš i ne, ali uvek postoji poštovanje", rekao je Kjelini na konferenciji za novinere pred sutrašnje finale protiv Engleske.

Neizostavna tema bila je da li će se iskusni fudbaler povući po okončanju prvenstva, ali on ne zna unapred odgovor.

"Moram da razmišljam dan po dan i uživam u svakom trenutku. U ovoj fazi karijere ne smem da imam dugoročne planove", kazao je Kjelini.

Pohvalno je govorio o reprezentaciji Engleske istakavši da je zasluženo u finalu.

"Izaćićemo na teren topla srca bez kojeg je nemoguće preživeti na "Vembliju". Nezamislivo je kontrolisati igru 90 minuta, a da bismo pobedili moramo voditi računa o svakom detalju", kazao je iskusni štoper.

Utakmica između Italije i Engleske igra se u nedelju od 21 sat na londonskom "Vembliju".


Ne propustite

Preporuka za vas

WEB preporuke