Ko će drugi nego Leva? Španci i dalje bez pobede

Autor: Nemanja Janošev
subota 19.06.2021.
22:54
Izvor: Sportske.net

Španija mora da juri pobedu protiv Slovačke.

EPA-EFE/David Ramos
EPA-EFE/David Ramos

Povezane vesti

Fudbaleri reprezentacije Španske i Poljske odigrali su nerešeno (1:1) u utakmici drugog kola grupe "E" Evropskog prvenstva.

Španci su kao izraziti favoriti ušli u ovu utakmicu, posebno nakon remija bez golova sa Švedskom.

Bilo je jasno da će juriti pobedu, ali isto je važilo i za Poljake, koji definitivno nisu želeli da se u uvodnoj fazi oproste od turnira.

Španci su nametnuli svoju igru sa posedom, pritiskali, dok su Poljaci pripretili preko Mateuša Kliha koji je šutirao sa distance... Prednost je od 25. minuta bila na strani "furije" kada je Alvaro Morata uspeo da se nađe ispred Berežinskog, izbegne milimetarski ofsajd i postigne vodeći gol. Entoni Tejlor je prvobitno pokazao da je nedozvoljena pozicija, ali asistencija VAR je tvrdila drugačije i pogodak je priznat.

Selekcija Poljske je u drugom delu došla do svog prvog pogotka na turniru, a ujedno i do izjednačenja. Naravno, bio je to Levandovski, koji je za nijansu gurnuo Laporta, dovoljno da ne bude prekršaj, a da ga onesposobi u markaciji i glavom smestio loptu u gol.

Nedugo zatim, Španci su dobili penal koji nije realizovao Đerar Moreno. Iako je u Viljarealu najčešće postizao pogotke sa bele tačke, sada je fortuna bila protiv njega i lopta je završila na stativi.

Španija je sa dva boda trećeplasirana u grupi iza Švedske i Slovačke, dok je Poljska poslednjeplasirana sa jednim poenom.

Ne propustite

Preporuka za vas

WEB preporuke