Ko je najveći favorit za osvajanje Evropskog prvenstva?

Autor: Nemanja Janošev
petak 04.06.2021.
09:23
Izvor: Sportske.net

Očekivano?

EPA-EFE/ANDY RAIN
EPA-EFE/ANDY RAIN

Povezane vesti

Uz pomoć algoritma, određeni su najveći favoriti za osvajanje predstojećeg Evropskog prvenstva.

Dugo iščekivani kontinentalni šampionat konačno je na programu za svega nekoliko dana. Sastavi reprezentacija su poznati, pripreme se privode kraju i sve je spremno za igranje širom Evrope budući da će 11 gradova biti domaćini turnira. Prethodno je bilo predviđeno da ih bude 13, ali su Dablin zbog koronavirusa i Brisel zbog kašnjenja radova na novom stadionu eliminisani sa spiska.

Sjajne reprezentacije su na Prvenstvo poslali Belgija, Nemačka, Francuska, Engleska, naravno, tu su Španija, Italija, Holandija i Portugalija.

Međutim, algoritam je rekao svoje i najveće šanse za osvajanje Evropskog šampionata daje Francuzima. Aktuelni svetski šampion ima priliku da postane tek četvrti tim koji je uzastopno objedinio titule sa Svetskog i Evropskog prvenstva. Ukoliko ekipa Didijea Dešama podigne trofej namenjen pobedniku, on će postati prvi čovek koji je i kao igrač i kao trener osvajao EP i SP. Francuzima se daje 46.8 odsto šansi da osvoje svoju grupu koja je tzv. "grupa smrti" gde su još Nemačka, Mađarska i Portugalija. S druge strane, daje im se 20.5 odsto šansi da budu pobednici turnira.

Drugi favorit jeste selekcija Belgije sa 15.7 odsto, a potom slede Španija sa 11.3 i Nemačka sa 9.8. Englezi su tek deveti favorit sa 5.2 odsto, dok se Hrvatskoj daje svega jedan odsto. Najmanje šansi za osvajanje računar je dao Slovačkoj sa 0.04 odsto i Severnoj Makedoniji sa 0.02 odsto.

Evropsko prvenstvo startuje 11. juna utakmicom između Turske i Italije.

Ne propustite

Preporuka za vas

WEB preporuke