Memfis i Demfris prejaki za Austriju, Holandija u drugoj fazi

Autor: Aleksandar Golubović
četvrtak 17.06.2021.
22:52
Izvor: Sportske.net

Nova pobeda za "lale".

EPA-EFE/Piroschka Van De Wouw
EPA-EFE/Piroschka Van De Wouw

Povezane vesti

Fudbalska reprezentacija Holandije plasirala se u drugi krug Evropskog prvenstva pošto je večeras na "Johan Krojf Areni" u Amsterdamu slavila protiv Austrije 2:0 u meču 2. kola grupe C.

Holandija je od starta pokazala da je bolji rival, a to je rezultiralo pogotkom već u uvodnoj trećini prvog poluvremena.

Junak pobede nad Ukrajinom Denzel Damfirs pao je u šesnaestercu nakon duela sa Davidom Alabom, ali je sudija najpre odmahnuo rukom, a zatim posle konsultacije VAR-a pokazao na penal.

Siguran sa "bele tačke" u 11. minutu bio je Memfis Depaj, koji je lagano savladao golmana rivala i doveo "lale" u vođstvo.

Isti igrač je u 24. minutu imao priliku da poveća prednost nakon katastrofalne reakcije Alabe, ali je novi fudbaler Barselone u ovoj situaciji bio manje precizan.

Na suprotnoj strani je desetak minuta kasnije uzvratio Hintereger, ali je lopta otišla preko gola.

Kolosalnu priliku da poveća na 2:0 propustio je Depaj u 40. minutu, a ništa bolje nije reagovao ni kapiten Žoržinjo Vajnaldum u narednom napadu.

Sa minimalnom prednošću "lala" se otišlo na odmor, a prvu veliku šansu za izabranike Franka De Bura u nastavku je propustio Stefan De Fraj u 60. minutu, kada mu je golman zaustavio udarac glavom iz blizine.

Drugi gol je ipak pao u 67. minutu kada je talični Damfirs overio pobedu Holanđana stigavši do svog drugog gola na šampionatu.

Do kraja meča solidan pokušaj imao je Alaba, nedovoljno da mreža Holandije zatrese makar jedan put na ovom meču.

Holandija je ovom pobedom obezbedila prolaz dalje, pošto su Makedonci svakako otpisani za prve dve pozicije, a Ukrajina i Austrija igraju međusobno, pa nijedna od ove dve selekcije neće moći da ugrozi "lale".

Austrija u poslednjem kolu neće imati nimalo lak zadatak da savlada Ukrajince, direktnog konkurenta za drugo mesto grupe C.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

WEB preporuke