Ne može bez Balotelija, evo kako je "svedočio" italijanskom trijumfu...

Autor: Boris Jovanović
utorak 13.07.2021.
08:45
Izvor: Sportske.net

Baloteli originalan, kao i uvek...

EPA-EFE/GIAN EHRENZELLER
EPA-EFE/GIAN EHRENZELLER

Povezane vesti

Mario Baloteli je prošlost Italija, za njega je odiseja završena kada je reprezentacija u pitanju, još posle Brazila 2014. godine. Mada, ne zaboravimo da je kod Manćinija pre par godina igra protiv Saudi Arabije i dao gol. Ali, ispadanje se Brešom, pa igranje za drugoligašku Moncu udaljili su ga verovatno zauvek iz tima.

Ostaće zapamćeni oni golovi 2012. kada je Italiju odveo u finale nakon što je potopio Nemce. Ali, za razliku od sadašnje, tadašnja generacija Azura nije stigla do pehara.

Kažu da svaki Italijan zna gde je bio kada su ostvarivani veliki uspesi nacionalnog tima.

Tako će i super Mario sigurno pamtiti italijanski dan pobede u Londonu. On je naime sam u kolima pred San Sirom gde je igrao i za Milan i za Inter slušao radio prenos. 

Baloteli koji je potpisao za tursku Adanu je inače opet u centru pažnje. Jer, iako su Italijani bili brzi da osude rasističke istupe protiv Sake i Rašforda, retko se piše o onome što je doživljavao Baloteli u Seriji A.

Drugi razlog za priču o Baloteliju je veličanje Manćinija. Naime, on je do pehara stigao sa Imobileom i Belotijem koji su radili za ekipu, ali su uglavnom bili bezopasni po gol rivala. Kada je Italija stigla prošli put do finala, Super Mario je bio odličan dao tri gola, koliko i Nando Tores kome je ipak pripala Zlatna Kopačka zbog asistencije u finalu.

Ne propustite

Preporuka za vas

WEB preporuke