Otkriveno! Evo na osnovu čega je Sautgejt birao "penaldžije", igrači šokirani!

Autor: Boris Jovanović
utorak 13.07.2021.
09:17
Izvor: Sportske.net

Da li je ovo zaista način...

EPA-EFE/Carl Recine
EPA-EFE/Carl Recine

Povezane vesti

Englezi su i dalje u šoku nakon poraza od Italije, naravno ono što je usledilo nakon promašenih penala su rasističke uvrede na račun crnih igrača, pre svih mlađanog Sake.

Roj Kin je zagrmeo da su se iskusniji igrači sklonili i pustili mladog igrača da "pogine", ali mu je replicirao Džek Griliš. Novi fudbaler Sitija je želeo da izvede penal, ali je Sautgejt odlučio drugačije.

Ono što treba reći je da su izvođači penala odlučeni pre nego što je turnir počeo.

Naime, Englezi su od septembra vežbali penale nakon svakog treninga, pomoćnik Holand je uredno beležio rezultate i na osnovu toga je selektor odlučio. Problem je što trening i meč nisu isto. Saka nije promašio nijedan penal na treninzima, a opet, on u seniorskoj konkurenciji nije nikada ni šutirao.

Igrači su bili šokirani kada su videli da ga je selektor uvrstio na spisak izvođača. Prvo, izuzetno je mlad, drugo pritisak je ogroman, kako rekosmo ne možete da poredite situaciju na treninzima sa onom na bilo kojoj takmičarskoj utakmici, kamoli finalu. Zbog svega toga, odluka deluje nerazumno.

Saku su utešili saigrači, stigle su mu poruke od vlasnika Arsenala, Stena Kronkea, menadžera Artete, ali i direktora fudbalske škole "Gunera" Pera Mertesakera, no, klinac je neutešan.

Najgore su rasističke uvrede. Javnost je zgrožena, ali i licemerna, kako je objasnio jedan od reprezentativaca, Tajron Mings.

"Ne možete da dolivate ulje na vatru, a onda se grozite i čudite ovome što se dešava", napisao je na društvenim mrežama fudbaler Aston Vile. 

Ne propustite

Preporuka za vas

WEB preporuke