Produžeci u Londonu - Šo ispisao istoriju, Bonući spasio Italiju

Autor: Aleksandar Golubović
nedelja 11.07.2021.
22:58
Izvor: Sportske.net

Nakon regularnog dela 1:1.

 EPA-EFE/Laurence Griffiths
EPA-EFE/Laurence Griffiths

Povezane vesti

Novog šampiona Evrope odlučivaće produžeci pošto je nakon regularnog dela u finalnom meču između Engleske i Italije na "Vembliju" bilo 1:1.

Englezi su stigli do ranog vođstva i to u drugom minutu, bio je to najbrži gol u svim finalima do sada, a postigao ga je Luk Šo, čovek koji do danas nikada nije postigao gol za "Albion". 

Kejn je povukao kontru, poslao loptu na desnu stranu gde je bio Tripije, usledio je odličan centaršut i na pravom mestu se našao Šo koji pogađa za 1:0.

Italijani su pritiskali Engleze, domaćini finala EP su se vratili unazad i čekali su šansu iz kontri, a prvu šansu nakon gola propušta Insinje koji je prebacio gol iz slobodnog udarca u osmom minutu meča. 

Engleska je izgledala veoma solidno na sredini terena, iako je Italija imala loptu u svom posedu. Ekipa Roberta Manćinija nije uspevala lako da stigne do kaznenog prostora. Sautgejt je očigledno veoma dobro pripremio utakmicu, videlo se to već nakon polovine prvog poluvremena. 

Osim rezultatskog nedostatka dodatnu zebnju Italijanima unela je bolna grimasa na licu Žoržinja, koji je zbog udarca nakratko napustio teren, ali se srećom ubrzo vratio i nastavio igru.

Koliko je dominantan igrač Federiko Kijeza mogli smo da vidimo u 35. minutu kada je uspeo da sa loptom potrči ka golu protivnika pošto se oslobodio svog čuvara, izgledao je nezaustavljivo, a njegov udarac je završio par santimetara pored gola Pikforda.

Bio je to nagoveštaj bolje igre Azura uz veću uključenost u igru Marka Veratija i Žoržinja, ali do odlaska na odmor nije bilo promena rezultata.

Već na startu drugog poluvremena Englezi su zatražili penal, ali ovaj put za razliku od polufinalnog meča sudija nije bio blagonaklon prema reakciji Rahima Sterlinga

Manćini je reagovao uvođenjem Berardija i Kristantea, a van terena su izašli indisponirani Imobile i Barela.

Italija je daleko bolje igrala u prvoj trećini nastavka, a briljirao je Kijeza, koji je u 62. minutu imao odličan solo-prodor, ali je njegov šut zaustavio Pikford.

Italijani su krunisali su terensku nadmoć i dominaciju u drugom poluvremenu pogotkom Leonarda Bonućija u 67. minutu, kojim su izjednačili protiv Engleza u finalu Evropskom prvenstva na "Vembliju".

Iskusni defanzivac Juventusa se najbolje snašao posle gužve nakon kornera i iz blizine savladao večeras raspoloženog Pikforda. Malo je falilo da Berardi donese preokret Italijanima u 73. minutu, ali je njegov udarac iz prve nakon dugog pasa završio preko gola.

Veliku tugu među Azurima izazvala je povreda Kijeze, zbog koje je u 86. minutu morao da ustupi mesto zemljaku Bernardeskiju. Englezi su se tako oslobodili najveće opasnosti u dodatnih dva puta po 15 minuta.

Do kraja regularnog dela žuti karton dobio je kapiten Italije Đorđo Kjelini, a opšta ocena je da je nakon grubog prekršaja nad Sakom mogao biti i isključen.

Sada sledi prava drama!

Ne propustite

Preporuka za vas

WEB preporuke