Prognoza grupe A: Italijani + Švajcarci, Turska>Vels?

Autor: Aleksandar Obrenović
utorak 08.06.2021.
15:00
Izvor: Sportske.net

Ko će proći dalje?

EPA/SEBASTIEN NOGIER
EPA/SEBASTIEN NOGIER

Povezane vesti

Ako bismo govorili o šansama, jasno da je Italija najveće ime u grupi, da je Manćini napravio dobar, izbalansiran tim i da imaju mnogo iskustva i glad posle propuštenog Mundijala. 

Sa druge strane neko će reći da Italijani tradicionalno loše igraju u uvodnim fazama, ali ovo nije kalkulantski tim, niti su previše izmoreni, dosta igrača je željno motivacije i možda i prelaska u veće klubove, pa neki stereotipi ne moraju da važe. Ranila ih je povreda Zaniola, videćemo kako će se to odraziti na ofanzivu, ali Italija je sve vreme pokušavala da igra fudbal u kvalifikacijama i nisu se branili ni protiv boljih timova u Ligi nacija. 

Ako Italija ipak ima kvalitet, Švajcarska kako smo rekli poseduje kontinuitet, zna da igra na rezultat, njihovi igrači su u naponu snage, imaju velika očekivanja i mentalitet pobednika. Oni i ne kriju da od ovog takmičenja očekuju mnogo, možda bi ovo mogla da bude kruna Petkovićevog rada i možda bi tim mogao da napravi korak više u odnosu na česte eliminacije u osmini finala. 

Turci su igrali dobro, promenili ćud, nisu više naivni, ali nedostaje im iskustvo na turnirskom takmičenju, plus imaju ogroman pritisak. Nekako je to gotovo uvek problem ove reprezentacije, očekivanja navijača, bombastični mediji, strah od greške je često prisutan. Uz to, Turci u prvoj utakmici igraju protiv Italijana, za njih važi pravilo da se često raspadnu nakon negativnog starta, da izgube i to malo samopouzdanja, pa su i jači timovi nego ovaj što Guneš ima na raspolaganju često padali na ovoj stvari. Jasno, ni to ne mora ništa da znači, selekcija koja uzme četiri boda Francuzima u dva meča mora da se poštuje. Ima i onih koji tvrde da Turci igraju bolje protiv jačih timova, kada do izražaja dolaze njihovi štoperi, kada im se ostavi prostor za kontru, pa zaista mnogo toga će zavisiti od starta u Rimu.

Vels je uzdrman stvarima sa selektorom, oni imaju, po nama, bez obzira na sve, voljnu ali limitiranu ekipu. Bejl je konstanta, ali je pitanje koliko i on može da vuče, Remzi ima lošu sezonu u Juventusu, neki mladi igrači su bez minuta, prerano su otišli u veće sredine. A opet, kako tvrditi da Vels neće napraviti ništa, njihov stil fudbala nije proaktivan, često ih je iskreno mučno gledati, ali umeju da igraju tesne mečeve. Kada se sve stavi na papir, slabiji su od Italijana i Švajcaraca, protiv Turske ko postigne gol, najverovatnije će pobediti, možda i sa trećem mesta otići dalje. 

PROGNOZA

- Italija i Švajcarska prolaze dalje
- Turska daje više golova od Velsa

Ne propustite

Preporuka za vas

WEB preporuke