Prognoza grupe B - Lukaku vodi u drugu fazu, Rusi ispadaju?

Autor: Darko Mitrović
utorak 08.06.2021.
21:00
Izvor: Sportske.net, Boris Jovanović

Oko prvog mesta ne bi trebalo da bude dileme.

EPA-EFE/STEPHANIE LECOCQ
EPA-EFE/STEPHANIE LECOCQ

Povezane vesti


Ništa novo nećemo reći ako primetimo da je Belgija bez ikakve sumnje apsolutni favorit za prvo mesto u grupi. Bez obzira što Danci i Rusi igraju kod kuće, odnosno među domaćinima su šampionata, razlika u kvalitetu je prevelika. Bilo kakvo poređenje nema smisla, ako pogledamo rezultate u kvalifikacijama odnosno mečeve Belgijanaca sa Rusima.

U tom smislu Danci možda imaju veću šansu od Rusa, bolju atmosferu, kvalitetnije igrače, lakše će se adaptirati jer većina Rusa igra u domaćoj ligi što nije uvek prednost, tim pre što i nemaju neku ambiciju da odu u jače lige zbog velikog novca koji zarađuju u domaćem šampionatu. To su im uvek zamerali, nekako nam se čini da je četvrtfinale Mundijala više bilo posledica domaćinske euforije nego kvaliteta tima.

Ako bismo birali između Rusa i Danaca, čini nam se da Skandinavci imaju veću šansu za drugo mesto, mada ko zna, nije da i oni nisu umeli da razočaraju na prvenstvu, a i sada osećaju pritisak jer su pokazali u kvalifikacijama, ali i nekim prijateljskim mečevima da mogu da igraju sa svakim.

Što se Finaca tiče teško je naći neki poseban reper kako bismo ocenili šanse, tačnije nema ih, mada će vas zasuti frazama da je u fudbalu sve moguće. Oni mogu da se opuste, prvi put im je, nema nervoze, sam plasman je uspeh. Obično timovi u takvim situacijama neku utakmicu odigraju iznad proseka, iznenade neki objektivno jači tim, koga budu zaskočili između Danaca i Rusa, vrlo je moguće da bi to moglo da odluči drugo mesto u grupi. Ili u nekoj varijanti ako odole protiv Danaca, a Belgija tuče Ruse, onda bi u drugom kolu pritisak bio na strani Rusa, igra se u blizini granice dve zemlje u Sankt Petersburgu. Ipak, to su samo nagađanja, isto tako se može desiti da budu eliminisani posle dva meča. Hoće li treći iz ove grupe otići videćemo, pitanje je, moguće da tri boda neće biti dovoljna. Ako Finska izgubi sva tri meča, onda verovatno Rusi ili Danci imaju šansu i za kalkulacije.

Predlozi
Belgija i Danska prolaze dalje
Finska osvaja najmanje jedan bod

Ne propustite

Preporuka za vas

WEB preporuke