Rečenica koja odzvanja, Morata zapušio usta kritičarima

Autor: Aleksandar Golubović
petak 18.06.2021.
21:46
Izvor: Sportske.net

Miran sa sobom.

EPA-EFE/Pierre Philippe Marcou
EPA-EFE/Pierre Philippe Marcou

Povezane vesti

Španski fudbaler Alvaro Morata našao se na meti kritika nakon bledog izdanja protiv Švedske u ponedeljak uveče u Sevilji kada je promašajima kumovao da njegova Španija odigra samo 0:0 na startu Evropskog prvenstva.

Sutra uveče očekuje ga važan okršaj protiv Poljske, koji ne dočekuje pod pritiskom i opterećenjem nakon reči koje su se čule prethodnih dana.

"Prihvatio sam to veoma smireno. Ne možete da volite sve, morate to da prihvatite", rekao je Morata na konferenciji za novinare pred duel sa Poljskom.

Dodao je da su kritike sastavni deo njegovog posla i da je prirodno da navijači od njega očekuju golove, te da ga ovakve stvari još više motivišu.

"Radiću sve jače i jače. Ne znam da li će sutra ili u narednoj utakmici lopta ući u gol, ali daću 200% u svakoj utakmici kada budem nosio ovaj dres", rekao je napadač koji je prošle sezone igrao za Juventus.

Podvukao je da ima suviše dugu karijeru da bi nečije kritike mogle da promene njegov život. 

"Ono što me motiviše je moja lična stvar i stvar mojih saigrača. Zahvalan sam im što su bili uz mene kada mi nije išlo i pružali mi podršku".

Usledili su hvalospevi na račun poljskog napadača Roberta Levandovskog, koji će se sutra naći na suprotnoj strani.

"Naravno da ga cenim. Ko voli fudbal, voli i Levandovskog. Smatram da je jedan od najboljih napadača u istoriji fudbala, pogotovo poslednjih godina. Kad god sam igrao protiv njega, tražio sam da razmenimo dresove. Obožavam ga, on je fenomen", kazao je Morata, koji će sutra uveče pokušati da se iskupi za promašaje protiv Šveđana s početka nedelje.

Duel dve reprezentacije na programu je u subotu od 21 sat u Sevilji, a oba tima imaju imperativ pobede.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

WEB preporuke