Ronaldo je nezasluženo pokupio sve simpatije

Autor: Nemanja Janošev
sreda 16.06.2021.
11:34
Izvor: Sportske.net

Igrač utakmice po UEFA i mnogima, ali, da li je zaista?

 EPA-EFE/Bernadett Szabo
EPA-EFE/Bernadett Szabo

Povezane vesti

Fudbalska reprezentacija Portugalije ubedljivom pobedom nad Mađarskom od 3:0 započela je odbranu titule evropskog prvaka.

Sa dva pogotka, Kristijano Ronaldo je bio junak nacije, a po mnogima i najbolji igrač meča. Da li je?

Portugalac je u periodu od 87. do 92. minuta meča postigao dva pogotka obezbedivši svom timu trijumf, a ujedno je ispisao nove stranice istorije s obzirom na to da je postao najbolji strelac u istoriji Evropskih prvenstava prestigavši Mišela Platinija.

Čitava Evropa, pa i svet pričaju o njegovom doprinosu, a pod tepih se gura krucijalna karika "navigatora" u utakmici u Budimpešti. U pitanju je Rafa Silva.

Fudbaler Benfike, jedini u selekciji Portugalije, ušao je u igru u 71. minutu i njegova energija (uz greške rivala) promenila je tok utakmice. Bio je asistent kod pogodaka Rafaela Gereira i drugog gola Kristijana Ronalda, a iznudio je i penal koji je napadač Juventusa pretvorio u 2:0. 

Ističe se sjajna akcija sa Ronaldom u 92. minutu kada su odigrali seriju duplih pasova, posle čega je Kristijano matirao Gulašija. 

Nedovoljno pažnje zadobio je Rafa Silva nakon ovog susreta, ali njegov doprinos nije prošao nezapaženo kod selektora Fernanda Santosa.

"Bila nam je potrebna brzina, kreativnost i vertikalnost sa loptama kako bismo slomili njihove linije. Zato sam uveo njega i odradio je odličan posao", kazao je Santos.

Rafa je priliku dobio umesto svog prezimenjaka Bernarda Silve. Možda je ovo znak da bi Santos protiv Nemačke trebalo da se opredeli za igrača Benfike.

Ne propustite

Preporuka za vas

WEB preporuke