Sad je jasno, Saka nije imao šansu sa penala, Kjelini odigrao na "Kirikoća"

Autor: Boris Jovanović
sreda 14.07.2021.
09:11
Izvor: Sportske.net

Profesionalni fudbaleri znaju o kakvom se prokletstvu radi...

EPA-EFE/John Sibley
EPA-EFE/John Sibley

Povezane vesti

Kada je Saka krenuo da šutne penal, teško da je čuo vikanje Kjelinija, ali sujeverni kapiten Italije se setio magične reči. U stvari u pitanju je prokletstvo, u Južnoj Americi svi znaju šta je "Kirikoćo", a u Evropu su ga doneli Latinoamerikanci koji su evropskim kolegama objasnili koliko je moćna ova reč.

U pitanju je prokletstvo koje je nastalo iz stvarne situacije 80-tih u Argentini. Kjelini je potvrdio medijima juče da jeste to uzviknuo kada je Saka prilazio kaznenom prostoru da šutne penal.

Naime, kada je Karlos Biljardo koji će par godina kasnije osvojiti titulu prvaka sveta sa Maradonom i Argentinom bio trener Estudijantesa, suočio se sa čudnom situacijom.

Verni navijač kluba koga su svi zvali "Kirikoćo" je ne samo gledao mečeve, već pratio treninge "Studenata". I kada god je bio prisutan neko od igrača bi se povredio.

Jasno vam je da je sujeverje u Južnoj Americi veoma rasprostranjeno, Biljardo je posebno vodio računa o tim detaljima i povezao nevolje sa prisustvom pomenutog navijača na tribinama.

Ali, umesto da ga otera, on mu je dao posao. Naime, Kirikoćo je bio zadužen da dočekuje protivniče ekipe u La Plati i da im poželi sreću, Rezultat toga je da je te sezone bilo dosta povreda i crvenih kartona gostiju na stadionu Estudijantesa. Biljardov tim je dobio sve mečeve kod kuće, osim onog sa Bokom kada Kirikoćo nije bio na stadionu.

Kako ubediti Biljarda da se ne radi o prokletstvu?

Nikako, tim pre što je Estudijantes te sezone i sledeće osvojio titule prvaka. Posle su čekali 20 godina da se to ponovo desi.

Kada se Biljardo vratio u klub 2003. pitao je gde je Kirikoćo, ali niko nije znao, misteriozno je nestao. Biljardo nije osvojio ništa, ali jeste ubacio mlade igrače u tim, oni su se dokopali titule kada ih je vodio Simeone, a pre 12 godina su osvojili i Kopa Libertadores. Doduše, nikada posle prve polovine osamdesetih kada je "Kirikoćo" oružje bilo u klubu nisu tako dobro igrali kod kuće.

Priča o prokletstvu je ostala...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke