Sreća je kao bumerang - Švajcarci izborili produžetke sa igračem manje!

Autor: Nemanja Janošev
petak 02.07.2021.
19:50
Izvor: Sportske.net

Biće 11 na 10!

EPA-EFE/Anatoly Maltsev
EPA-EFE/Anatoly Maltsev

Povezane vesti

Fudbaleri reprezentacija Švajcarske i Španije odigrali su nerešeno (1:1) regularni delo meča četvrtfinala Evropskog prvenstva i u nastavku utakmice slede produžeci.

Prvi deo igre nije bio previše uzbudljiv i osim pogotka, nije viđen fudbal od kojeg zastaje dah. Španci su u osmom minutu preko udarca Đordija Albe koji je natrčao na odbitak, došli do prednosti. Lopta je išla ka Zomeru, Denis Zakarija je u želji da blokira udarac bio nesrećna figura za Švajcarsku i posle kontakta sa njim, lopta je završila u mreži.

Švajcarska se trudila da dođe do šesnaesterca rivala, te ugrozi gol Simona. Jedna od retkih situacija u kojoj se to desilo proizvela je novi peh za Petkovićev tim. Povredio se Bril Embolo, zadnja loža je bila u pitanju i morao je da napusti teren. 

S druge strane, Španci su kontrolisali dešavanja na terenu svojom pas igrom. Imali su duplo više dodavanja od rivala, ali u drugom delu im je koncentracija za nijansu opala što su "sajdžije" znale da iskoriste.

 Prvo je Denis Zakarija mogao da donese izjednačenje Švajracrskoj, ujedno i svojevrsno iskupljenje za pogodak, ali centimetri su bili na saveznici Španije. Posle nekoliko probijanja odbrane "furije",desila se greška Laporta i Paua Toresa, a na sreću Švajcarske. Frojler je stigao do lopte, odložio ju je Šaćiriju koji donosi izjednačenje svom timu.

Momenat od krucijalne važnosti dogodio se u 77. minutu kada je Remo Frojler otvorenim đonom startovao na Alvara Moratu. Dobio je direktan crveni karton i niz pehova za ekipu Vladimira Petkovića se nastavio.

Izdržali su do isteka regualrnog dela susreta i usledili su produžeci.

Ne propustite

Preporuka za vas

WEB preporuke