Šta sada? Novi život Kristijana Eriksena!

Autor: Boris Jovanović
nedelja 13.06.2021.
08:49
Izvor: Sportske.net

Ostao je živ, to je najvažnije, za ostalo će se pobrinuti medicina...

EPA-EFE/Friedemann Vogel
EPA-EFE/Friedemann Vogel

Povezane vesti

Najvažnije je da je Kristijan Eriksen živ, da mu je stanje stabilno. 

Informacije su da mu je srce stalo na pet minuta, da je posle tretmana, masaže srca i samo zahvaljujući brzoj reakciji, sudije, kapitena Kjera i medicinskog tima spasen.

I to je jedino važno, sada mu predstoji oporavak, naravno posle ispitivanja.

Kako sada stvari stoje previše rizično je da nastavi fudbalsku karijeru. Vodeći britanski kardiolog doktor Skot Marej kaže da u Italiji postoji zakon po kome se zabranjuje da se posle ozbiljnih srčanih poremećaja bavite profesionalnim sportom.

Ta zemlja je uspela da za par decenija smanji smrt na sportskim terenima posle srčanih smetnji ispod 1%. 

Naravno, nije ništa do lekara, Italija ima najrazvijeni sistem pregleda sportista, što pokazuje koliko su srčane anomalije nepredvidive. 

Jasno je da će Eriksen ostati pod kontrolom lekara, da će u narednim danima biti podvrgnut ispitivanjima kako bi se videlo šta se desilo, i kako bi mu bila određena terapija. Uz to saznaće i koliko je oštećen srćani mišić. Moguće je da će mu ugraditi defibrilator, spravicu koja motri na svaki otkucaj srca i reaguje ako ono stane.

Ali to jasno i znači kraj karijere za Eriksena jer aparat znači i prekid bavljenja sportom sa fizičkim kontaktom, pogotovo profesionalno, ali i izbegavanje naglih pokreta kakvih je u sportu zaista mnogo.

No, sve je nebitno, Kristijan Eriksen je živ, sve ostalo sada je u drugom planu...

Ne propustite

Preporuka za vas

WEB preporuke