Svi čekaju Portugal - Belgija, a evropski prvak poručuje: "Oni su prvi na FIFA listi, ali nema izgovora"

Autor: Sportske Net
četvrtak 24.06.2021.
09:57
Izvor: Sportske.net

Biće to uzbudljiv meč.

EPA-EFE/HUGO DELGADO
EPA-EFE/HUGO DELGADO

Povezane vesti

Verovatno najzanimljivija utakmica osmine finala Evropskog prvenstva igraće se između Belgije i Portugala. Prvoplasirani tim na FIFA listi protiv evropskog šampiona. Selektor Portugala Fernando Santoš svestan je da ga njegov tim očekuje zahtevan meč.

"Da, sada moramo da razmišljamo o Belgiji. Biće baš teško. Ako se pogleda rang-lista, oni su broj jedan. Ali, ajde da sve slegne i da se onda dobro pripremimo za njih“, kazao je on. 

Santoš je prokomentarisao i sinoćnu utakmicu protiv Francuza, svetskih šampiona.

"Ono što mi se zaista svidelo je bilo ponašanje igrača, ličili smo na tim. Bili smo složni u ostvarivanju cilja. Mnogo je sve delovalo bolje u odnosu na prethodni meč sa Nemačkom. Bili smo snažni, dosledni, velikog duha. Ali, naravno, ima dosta stvari koje mogu da se poprave. U drugom poluvremenu nismo dobro počeli, ali smo se pregrupisali", rekao je Fernando Santoš.

Meč protiv između Portugala i Belgije igra se u nedelju, 27. juna od 21 sat. Belgijanci imaju dva dana više za odmor. 

Odmor je veoma važan, moramo da se oporavimo i budemo sveži. Ali nećemo to koristiti kao izgovor. Analiziraćemo ih i pripremiti se kao i za svakog protivnika: cilj je da ih prođemo“, poručio je selektor Portugala.

Ne propustite

Preporuka za vas

WEB preporuke