Trostruka nevolja za Leva, ko će ići na Francuze?

Autor: Aleksandar Golubović
četvrtak 03.06.2021.
15:45
Izvor: Sportske.net

Najteža situacija sa Goreckom.

Epa/Armando Babani
Epa/Armando Babani

Povezane vesti

Selektor fudbalske reprezentacije Nemačke Joakim Lev suočava se sa velikim poteškoćama uoči sastavljanja tima pred prvi duel na Evropskom prvenstvu, kojo će njegov tim odigrati za desetak dana protiv Francuske.

Najveći problem odlazećem selektoru sačinjavaju trojica iskusnih fudbalera - dvojac vezista Leona Gorecka i Toni Kros, odnosno povratnik Mats Humels.

Prema poslednjim informacijama koje se mogu čuti, Gorecka je neizvestan za prvu utakmicu protiv Francuske.

Vezista Bajerna je pretrpeo povedu butine 11. maja u prvenstvenom duelu protiv Borusije iz Menhengladbaha, a tek se u ponedeljak uveče priključio ekipi.

Gorecka je juče trenirao individualno i pod strogo kontrolisanim uslovima, ali su sve manje šanse da se za nešto manje od dve nedelje pojavi na terenu.

Nešto bolja situacija je sa Krosom, koji je počeo nešto intezivnije da trenira, ali je to daleko od nivoa kakav bit trebalo da ima na 12 dana do prvog meča na Evropskom prvenstvu.

Uprkos svemu, Nemci duboko veruju da će Kros istrčati na teren 15. juna protiv aktuelnog svetskog šampiona.

Problem sa tetivom muču Humelsa, a u stručnom štabu "pancera" su svesni da sa ovim hendikepom nema šta da traži u duelima protiv brzonogog Kilijana Mbapea ili Karima Benzeme.

Ne propustite

Preporuka za vas

WEB preporuke