Venger: "VAR je prevario sudiju"

Autor: Sportske Net
četvrtak 08.07.2021.
21:15
Izvor: Sportske.net, Beta

Penal je i dalje glavna tema.

Epa/Emilio Naranjo
Epa/Emilio Naranjo

Povezane vesti

Bivši trener Arsenala Arsen Venger rekao je da je VAR tehnologija izneverila sudiju Danija Makelija, koji je, kako je ocenio, dosudio nepostojeći jedanaesterac za Englesku u utakmici protiv Danske, u polufinalu Evropskog fudbalskog prvenstva.

Engleska se prvi put u istoriji plasirala u finale Evropskog prvenstva, pošto je u sredu uveče na londonskom Vembliju posle produžetaka pobedila Dansku sa 2:1.

Danska je povela u 30. minutu golom Mikela Damsgora iz slobodnog udarca, a Engleska je izjednačila autogolom Simona Kjera u 39. minutu. Pobedonosni pogodak postigao je Kejn u 104. minutu, kada je natrčao na odbijenu loptu, nakon što mu je golman Kasper Šmajhel odbranio sporno dosudjeni penal.

"Nije bio penal. Ne shvatam zbog čega nisu pozvali sudiju da pregleda snimak. U takvom trenutku je važno da je sudija apsolutno uveren da je penal. Nije bila jasna situacija da se može reći: 'Da, jeste penal' i najmanje što je mogao da uradi je da pregleda situaciju", rekao je Venger za beIN Sports.

"Ne znam zbog čega ga iz VAR sobe nisu pozvali. Što se mene tiče, to nije penal. Mislim da je VAR izneverio sudiju, a ne Dansku. Danska pomalo nije imala sreće. Razumem da je to sudiji teško, ali morao je da pogleda snimak", dodao je Venger, koji je šef programa globalnog razvoja fudbala Medjunarodne fudbalske federacije (Fifa).

U finalu Evropskog prvenstva, u nedelju od 21 čas na londonskom Vembliju igraće Engleska i Italija.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

WEB preporuke