Koliko još puta treba da nam pokVARe stomak da bismo počeli da VARimo ovakav fudbal?

Autor: Milovan Longinov
subota 17.10.2020.
15:53
Izvor: Sportske.net

Kako, koliko? Čekaćemo. Zauvek.

EPA-EFE/Cath Ivill
EPA-EFE/Cath Ivill

Povezane vesti

Everton i Liverpul su odigrali spektakularnu utakmicu. Tačnije, Karlo Anćeloti je nakon što je u dve sezone maestralno matirao Jirgena Klopa sa Napolijem u Ligi šampiona, danas je opet pokazao da zna kako da postavi ekipu protiv jednog od najboljih evropskih timova.

Džejms Rodrigez je pokazao da je klasa, da će biti ključan igrač i da će Everton ove sezone napasti Top 6, a možda i Top 4. Kolumbijac je opravdao titulu Don Karlovog usvojenog sina, nakon Madrida i Minhena i jedva čekam da vidim kako će igrati do kraja sezone.

S druge strane, moram ponovo posebno da izdvojim Tijaga Alkantaru, kakvo je samo uživanje gledati lakoću igre i njegovo kretanje i umeće. Španac je pokazao da može da igra i kao centralni vezni, nakon što je u debiju protiv Čelsija igrao usamljen kao zadnji. Opet je radio sve što je trebalo, sa stilom i u pravom trenutku. 

Baner

Ipak, glavni heroj utakmice, ponovo je (k)VAR, koji je pokVARio sve ono zbog čega smo zavoleli fudbal. Sada nam toliko smetaju ovakve odluke, linije, geometrije, "picimetri" koje niko ne vidi, da smo spremni da oprostimo sve onom starom, pokvarenom dripcu, gde je bilo takođe mnogo grešaka, ali ljudskih.

I nije sporno, imati gol tehnologiju, tamo gde se po liniji može utvrditi da li nešto jeste ili nije, ali, kako, ako sudije vide isto sve što i mi na ekranima - utvrđuju da je ONO bio ofsajd?

I nije ovde bitno da li jeste ili nije, bitnije je upravo to - kako oni to vide bolje od celog sveta? Koji deo tela Sadija Manea je u ofsajdu? Pošto se jasno vidi da noge nisu?


Mane

Pročitao sam pravilo, u odnosu na prošlu sezonu, od ove se u ruku ne računa rame i još jedno 10 santima ispod, negde na pola puta do lakta (fotka ispod). I? Oni to ovde mogu da vide? Ili kod Van Dajkovog ofsajda? 

Ruka

Proći će još mnogo utakmica, još gorih (k)VARova da bismo počeli da VARimo ovakav fudbal. Recite samo još koliko je potrebno da ponovo jednako volimo fudbal i mi smo spremni da čekamo...

Deluje da će biti - zauvek.

Baner

Ne propustite

Komentari

23 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Manitu
Monday, 23.11.2020
02:18

Fudbal je prevara.VAR je kradja na ocigled, na oci.Uglavnom veliki kradu male

avatar
Marko HM
Saturday, 17.10.2020
17:35

Iskreno, meni je VAR obična glupost. Greške su sastavni deo sporta i ima to neku posebnu draž. Ovako...gubi se smisao igre.

avatar
DejoNK
Saturday, 17.10.2020
16:13

A koliko ih je prosle godine var spasavao nemaju pravo da se ljute 😜🤪

avatar
äxwell
Saturday, 17.10.2020
17:24

Vise su isle na stetu nego u korist.

avatar
zlogi
Saturday, 17.10.2020
16:10

E tacno mi je ovo trebalo, posle prenosa gde ceo mec komentator navija za Liverpul, da procitam ovakav tekst. Ako se koristi tehnologija onda treba ici u "picimetre" kako kaze autor teksta, jer postoje mogucnosti za to. Kome se ne svidja neka se ljuti i to e to. Ali prosipati naknadnu pamet je odvratno. Dok nije bilo VAR-a kukali smo kako su favorizovani veliki timovi, a kad se setimo silnih pogresnih odluka, ovo je osvezenje. Mozda fudbal gubi pomalo magiju zbog VAR-a, ali nista vise nego sto gubi čar kad vidim u najvisim ligama da igraci ne znaju pristojno prime loptu ili da pogode mrezu 1 na 1 sa golmanom, da ne pricam o tome da izgledaju kao da su spremni za MMA kavez, a valjaju se kao balerine. =.=

avatar
xman
Sunday, 18.10.2020
13:35

Upravo je to problem, sto ako vec koriste VAR, posle meca ne bi trebalo da bude bilo kakve diskusije. A u stvarnosti je skroz suprotno, samo se o VARu prica

avatar
Crveni Lucifer
Saturday, 17.10.2020
16:01

Kada su liverpulovim protivnicima ponistavani ovakvi golovi bilo je var je odlican za ofsajde, ako je milimetar to je ofsajd i mora da se svira, sada odjednom pisu var je glupost, engleske sudije ne znaju nista. Kada je u finalu ls sviran penal protiv pevaca bilo je svaka ruka je penal po novim pravilima, protiv citya druga prica je bila, kako je napucana, kako nisu imali vremena da sklone ruke. Kada je vvd umalo otkinuo nogu igracu napolija bilo je prvo je dirao loptu, nije crveni, a sada nema veze sto je prvo bio ofsajd, start je ostar, ugrozio je igraca. Pa dokle vise licemerja navijaca liverpula

avatar
Red to the bone
Saturday, 17.10.2020
16:23

Mili liverpulovim protivnicima nisu poništavani ovakvi golovi jer ih oni nisu ni davali, sa tobom komedija pingvinko moj 24/7

avatar
Crveni Lucifer
Saturday, 17.10.2020
16:54

https://www.sportske.net/vest/medjunarodni-fudbal/pl-redsi-preziveli-prvo-pa-odradili-drugo-poluvreme-za-novu-pobedu-396751.html Izvoli dokaz, cist da vidis ko je ispao komedija, ne pisi napamet kada ne znas, mozes ispasti komedija

avatar
Crveni Lucifer
Saturday, 17.10.2020
16:34

Nisu davali, ni aston vila vam nije dala 7 komada, niko vam nikad nije dao gol, to je samo mit. Svasta sa vama, kada nemate argumente kada ste priterani uza zid sopstvenim predhodnim tvrdnjama dobijamo ovakve fantasticne komentare

avatar
neodoljiv
Saturday, 17.10.2020
16:24

Tacno tako, da je bilo obrnuto, ne bi ni bilo ovog clanka.

avatar
jack wilshere
Saturday, 17.10.2020
16:01

Autor navija za Liverpul, pa malo mu krivo. Zasto nije ovakav tekst bio npr prosle sezone kad je Arsenal dao gol protiv Kristal Palasa, jos igraca Arsenala faulirali i umjesto da priznaju gol ili dosude penal, oni svirali kontra faul?? Uostalom, kad god su Liverpul pogurali prethodnih sezona, uvijek su njihovi navijaci pisali sta ima veze sto je prvi go iz ofsajda, ionako bi pobijedili?? E pa izvolite sad, pobjedjujte i kad sudije ne sviraju iskljucivo u vasu korist i kad je toliko nebitno kad pogura jednu ekipu. Nadam se da cete objaviti komentar.

avatar
_mladen_
Saturday, 17.10.2020
16:24

Jesi li ti gledao prošle sezone mečeve? Koliko puta je Liverpul pobedio kada su ih sidije očigledno pokrale. Mrziti neki klub nema potrebe, veruj mi.

avatar
_mladen_
Sunday, 18.10.2020
00:05

Hahaha cekaj jesi li ti to urpavo izvukao detalj pre dve sezone? Svaka cast nema sta, neverovatan si mi iz dana u dan. AJde sad lepo kad toliko pratis Lvierpul, pa pogledaj prosle sezone da li su imali vise steta ili korsiti od vara. Plus nije ovde problem da li si ti navijac Arsenala, Liverpula ili koga vec, evo bukvalno slusam sve zive i bukvalno niko nije video ofsajd i svi se hvataju za glavu kako Pikford za ono nije dobio nista. Znaci, nije poenta da li je Liverpul, ja ne zelim ovo da gledam u fudbalu. Problem je ovde sto ti kazes ne mrzim Liverpul, a nisam nikad cuo od tebe, e posteno su vas pokrali tad i tad, jer to ocigledno ne pamtis, ali zato vidim da si zapamtio nesto sto je bilo pre dve sezone i to citam svaki put kad Liverpul izgubi bodove. Var nekad protiv tvog tima ili za, sto je normalno, ali da neko kaze da se Liverpulu pomaze ili da im sudije pomazu, to je sramota, jer je daleko od istine. Imas sve crno na belo ko je koliko profitirao, tako da slobodno pogledaj, izbacivali su liste. Opet da ponovim, ofsajd neka je bio 2 milimetra, ali da ne das coveku crveni karton za ono, to ne moze da bude slucajna omaska.

avatar
neodoljiv
Saturday, 17.10.2020
16:48

Ne secam se toga. Samo obrnutih situacija, protiv Citya npr

avatar
jack wilshere
Saturday, 17.10.2020
16:38

Evo samo prvo sto mi pada na pamet..prije dvije sezone igrate egal sa Bornmutom u gostima, dajete gol za 01 iz ogromnooog ofsajda, na kraju zavrsava 0:4? I vi dodjete ovdje ili gdje vec i govorite sta ima veze sto je prvi iz ofsajda, svakako bi dobili?? Jel to nije guranje? Isto tako penal za pobjedu od 0:1 protiv Brajtona iste sezone, samo sudija i navijaci Pula vidjeli.. Jel to nije guranje? Odgovori mi za ovu utakmicu Arsenal Palas, jel tada bio pokVARen stomak? Naravno da nije.. Uostalom, vi ste najjaci, najbolji, zar vas moze sudija pokrasti?? I na kraju krajeva, ako je var rekao da je ofsajd, onda je ofsajd, pa makar bio i nanomilimetar. Izvoli daj mi realne i konkretne odgovore na ove stvari, pa ces vidjeti da nikog ne mrzim, samo cinjenice napisao. Nadam se odgovoru i to kvalitetnom, ne nesto bezveze.

avatar
Red blood
Saturday, 17.10.2020
15:59

I dalje sa istom strascu gledamo i volimo fudbal,samo sto nam se desi da nakon gola u zadnjoj sekundi i delirijuma,umremo posle odluke da je ofsajd,faul u napadu ili ruka..kao sto i posle primljenog gola nastupi smrt,ali nakon VARa adrenalinskim sokom ozivimo.
Zavisi na kojoj smo strani.