ABA 2: Počinje fajnal-for, organizator poželeo dobrodošlicu učesnicima

Autor: Beta Beta
ponedeljak 02.04.2018.
20:08
Izvor: Beta

Završni turnir prvog izdanja druge ABA lige održaće se u utorak i sredu u Čačku, a organizatori su učesnicima poželeli dobrodošlicu u "grad košarke".

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović je zahvalio rukovodstvu ABA što je ukazalo poverenje za organizaciju turnira.

"Dobrodošli u košarkaški Čačak. Trudićemo se da budemo najbolji mogući domaćini. Ovaj grad je dao velika imena i na najboljem smo putu da se posle tri decenije vratimo na veliku mapu", rekao je gradonačelnik Milun Todorović na konferenciji za novinare.

Todorović je posebnu dobrodošlicu poželeo slovenačkim klubovima Primorska i Krka, kao i Vršcu.

"Nadam se da će te uživati u vremenu provedenom ovde. Nadam se da ćemo biti dobri domaćini, a neka pobedi najbolji", naveo je gradonačelnik Čačka.

Predsednik ABA lige Nebojša Čović rekao je da napravljen veliki iskorak kada je regionalna košarka u pitanju.

"Centralni interes je bio da animiramo prepoznatljive košarkaške centre iz nekadašnje jugoslovenske košarke. U velikoj meri smo uspeli u tome. Sve je, za prvu sezoni, ispalo onako kako treba", rekao je Čović.

Nebojša Čović je kazao da nije očekivao da će biti toliko interesovanje za drugu ABA ligu, ali da se prevario, a učesnicima turnira je poželeo dobru igru i da pobedi najbolji.

Predsednik košarkaškog kluba Borac Predrag Pantović rekao je da je druga ABA liga veoma bitna stvar.

"Mi iz Borca nismo imali primedbe na takmičenje, jako smo zadovoljni, ono nam je pomoglo da vratimo publiku, da se vratimo u srce Čačana i to je najzdravija osnova za napredak ovog kluba", rekao je Pantović.

Domaćin Borac će u prvom polufinalu u utorak od 18.00 igrati protiv Krke, dok će se dva i po sata kasnije sastati Vršac i Primorska.

Finale je na programu sredu od 19.00. Pobednik će steći pravo učešća u ABA ligi naredne sezone.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke