ABA - Budućnost pobedom "spustila zavesu"

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 07.03.2016.
22:45
Izvor: Sportske.net

Tačka na ligaški deo sezone u regionalnom šampionatu stavljena je u hali "Morača" gde je Budućnost VOLI savladala Cibonu u meču bez rezultatskog značaja.

abaliga.com/BudućnostVOLI
abaliga.com/BudućnostVOLI

Povezane vesti

Sve je već bilo poznato pre poslednje utakmice ligaškog dela sezone u regionalnom šampionatu, tako da je duel Budućnosti i Cibone nije obilovao takmičarskim nabojem.

Prvoplasirana ekipa ligaškog dela sezone savladala je na domaćem terenu zagrebačku Cibonu rezultatom 78:68 (24:22, 20:16, 16:10, 18:20) i tako pobedom stavila tačku na prvi deo šampionata.

Budućnost nije imala većih problema u susretu sa Cibonom koja je u Podgoricu doputovala bez najboljeg igrača Anta Žižića, pa je tako crnogorski sastav lako stigao do 23. pobede u sezoni.

Samo tri poraza doživeli su Podgoričani u dosadašnjem toku sezone, a poslednji u prethodnom kolu na gostovanju u Nikšiću protiv ekipe koja je ispala iz lige. Pre toga, Budućnost su uspeli da pobede samo Crvena zvezda Telekom i Partizan NIS.

Večeras su šampiona Crne Gore do pobede vodili Tadija Dragićević sa 16 poena i 8 skokova, odnosno Aleks Marić sa 14 poena i 9 skokova.

Cibosi su bez najboljeg pojedinca pružili pristojan otpor favorizovanoj Budućnosti, a najbolji pojedinac u redovima zagrebačkog sastava bio je Ivan Siriščević sa 16 poena i 4 skoka.

Na taj način spuštena je zavesa na ligaški deo takmičenja, a plej-of serija počinje narednog ponedeljka kada Budućnost VOLI dočekuje Mega Leks, a Crvena zvezda Telekom zagrebačku Cedevitu.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
REVOLT 15:23:57
Tuesday, 08.03.2016
09:11

Bas smo mogli da imamo skor 13-13 i da ne bude negativna kos-razlika...