ABA - Budućnost udaljila Partizan od plej-ofa

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 21.12.2014.
20:50
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Partizana pretrpeli su sedmi ovosezonski poraz u ABA ligi pošto su u derbiju 13. kola izgubili od Budućnosti u hali "Pionir". Večerašnji poraz udaljio je Partizan od plasmana u plej-of pošto posle prve faze regularnog dela sezone crno-beli imaju

Beta/BranislavBožić/Ev
Beta/BranislavBožić/Ev

Povezane vesti

Drugi put u istoriji ABA ligi a prvi nakon četiri godine Budućnost je uspela da savlada Partizan u hali "Pionir" i tako dokaže da slovi za ozbiljnog pretendenta na trofej u regionalnom šampionatu.

Budućnost je u okviru 13. kola ABA lige savladala Partizan rezultatom 61:72 (16:19, 10:20, 14:13, 21:25) i tako udaljila crno-bele od plasmana u plej-of.


Aktuelni šampion Srbije i večeras je bio lišen pomoći prvog trenera Duška Vujoševića koji je odrađivao kaznu izrečenu zbog nasrtaja na arbitre u duelu sa Mega Leksom.

Pored Vujoševića, tim nije mogao da računa ni na povređene Eda Murića i Đorđa Gagića pa je domaćima posao u startu bio otežan.

Crno-beli su već posle prvih deset minuta bili prinuđeni da jure prednost Budućnosti koja je zahvaljujući dobroj organizaciji igre u u odbrani pravila rezultatsku razliku.

Najveći problem na večerašnjem susretu crno-beli su imali u šutu sa distance o čemu govori i podatak da su sve do sredine poslednje četvrtine imali dvocifren broj šuteva za tri a samo jedan pogodak!

Sa druge strane, gosti su odlično poziciono stajali u reketu i tako zatvarali prilaze svom košu a crno-beli iz šuta spolja nikako nisu uspevali da ugroze protivnika.

Tačno na polovini treće četvrtine Budućnost je stigla do maksimalne prednosti od 17 poena razlike nakon pogodka Čedomira Vitkovca (28:45).

Od tog momenta Partizan je na mahove uspevao da smanji zaostatak ali je Budućnost uspešno odolevala i odbijala napade crno-belih, da bi na 5 minuta pre kraja ponovo napravila dvocifrenu prednost.

U završnici susreta sudije su podgrejale atmosferu pojedinim sumnjivim odlukama na štetu Partizana pa je i publika u hali "Pionir" pogrdnim skandiranjem na račun ABA lige pokazala svoje nezadovoljstvo.

Najefikasniji pojedinci u ekipi Partizana bili su Dragan Milosavljević sa 14 i Milan Mačvan sa 12 poena, a dvocifren učinak ostvarili su još Milenko Tepić (11 pts) i Mihajilo Andrić (10 pts).

Ekipu Budućnosti predvodili su Suad Šehović sa 18 poena ali i Ričard Rejnolds i Darko Planinić koji su postigli po 14 poena.

Nakon večerašnje utakmice u hali "Pionir" Budućnost ostaje na drugoj poziciji sa skorom 11-2 dok Partizanu predstoji velika borba za plasman u plej-of pošto na polovini prvog dela sezone ima samo 6 pobeda.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke