ABA: Cedevita izborila majstoricu!

Autor: Nikola Miloradović
nedelja 25.03.2018.
19:53
Izvor: Sportske.net

Druga utakmica polufinale serije između crnogorskog i hrvatskog šampiona pripala je ekipi iz Zagreba.

aba-liga.com/Cedevita/Marin Susic
aba-liga.com/Cedevita/Marin Susic

Povezane vesti

Nakon poraza u poslednjim sekundama u "Morači" pre nedelju dana, Cedevita je na svom parketu savlada Budućnost VOLI rezultatom 82-75.

Gosti su bolje otvorili meč, sjajno je počeo Džastin Dolman, koji je upisao osam od prvih 15 poena gostujućeg sastava.

Povela je Budućnost i sa 10-17, ali je onda usledila velika serija domaćina.

Serijom 13-0, Cedevita zatvara prvi kvartal, a onda serijom 9-0 počinje drugu deonicu! Blistao je u tim trenucima Demetris Nikols.

U narednim minutima se igralo koš za koš, a onda je Vil Čeri potpuno obeshrabrio goste iz Podgorice, trojkom u poslednjim sekundama druge četvrtine za 44-33 u korist Zagrepčana pred odlazak na odmor.

I u trećoj deonici domaćin je bio bolji rival, a kakvu takvu nadu gostima dao je Gibson, trojkom uz zvuk sirene, sa svoje polovine, pa su košarkaši Budućnosti pred poslednjih 10 minuta uspeli da spuste deficit na jednocifren broj poena, bilo je 61-52 u korist "Vitamina".

Nije se mnogo šta promenilo ni u poslednjih 10 minuta, Cedevita je uspevala da održi komfornu razliku, nastavili su sa borbenom igrom u odbrani, pronalazili su rešenja u napadu, jednostavno, večeras su bili bolji rival.

Ipak, puleni Aleksandra Đikića uspevaju da se vrate u meč na oko dva minuta do kraja, nakon trojke Kajla Lendrija prišli su na zaostatak od pet poena (75-70).

To je ipak bio poslednji trzaj sastava iz Podgorice, vezali su domaći košarkaši pet poena preko Ukića i Krušilna i na pola minuta do kraj imali su 10 poena prednosti.

Pogodio je Gibson trojku u narednom napadu, ali je pobedu Cedevite sa linije za slobodna bacanja potvrdio iskusni Ukić, pa će se u "Morači" igrati majstorica za plasman u finale ABA lige.

Sastav iz Hrvatske je predvodio sjajni Demetris Nikols sa 25 poena, pratili su ga Krušlin sa 13, kao i Ukić i Čeri sa po 10 postignutih poena.

Kod gostiju 20 poena Gibsona, 16 je dodao Nikola Ivanović, 12 je upisao Gordić, koliko je imao i Lendri, dok je dvocifren sa 10 poena bio i Džastin Dolman.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Petar Centrih
Sunday, 25.03.2018
21:05

Buducnost kao po obicaju ispada u polufinalu i ponovo nista od velikih snova i ambicija. Sve na Cedevitu u majstorici.

avatar
Kori Volden
Sunday, 25.03.2018
20:40

Kakva je igracina Demetris covece.