ABA - Horvatov novogodišnji poklon Ciboni

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 30.12.2015.
21:05
Izvor: Sportske.net

Poslednja utakmica 17. kola regionalne košarkaške lige odigrana je u Ljubljani gde je Cibona savladala Union Olimpiju zahvaljujući nesmotrenom potezu Gregora Horvata sekund pre kraja.

aba-liga.com/UnionOlimpija/AlešFevžer
aba-liga.com/UnionOlimpija/AlešFevžer

Povezane vesti

Poslednji meč regionalne košarkaške lige u 2015. godini odigran je u dvorani "Stožice" u Ljubljani gde je Union Olimpija ugostila Cibonu.

Bio je to poslednji meč 17. kola ABA lige a pobedu je slavila Cibona rezultatom 68:67 (27:13, 12:11, 12:23, 17:20) i zahvaljujući poenu sa linije penala u poslednjoj sekundi utakmice.

Gosti su posle dvadeset minuta igre imali ubedljivu prednost, ali je Olimpija u nastavku uspela da uhvati priključak i na kraju izjednači rezultat.

Poslednji napad na utakmici imala je ekipa Olimpije ali Miha Lapornik nije postigao poene za pobedu. Defanzivni skok Filipa Krušlina ispostavio se ključnim pošto je Gregor Horvat napravio faul i poslao protivničkog igrača na liniju penala.

Sekund pre kraja meča Filip Krušlin je prihvatio poklon i postigao jedno od dva slobodna bacanja čime je Ciboni doneo pobedu na gostovanju Olimpiji.

Najefikasniji u redovima pobedničke ekipe bio je upravo Filip Krušlin sa 16 poena i 5 skokova, a pratio ga je Nebojša Joksimović sa 15 poena, 3 skoka i isto toliko asistencija.

Na drugoj strani dominirao je Saša Zagorac sa 15 poena ali je Sava Lešić bio najkorisniji pojedinac u timu Olimpije sa 12 poena i 9 skokova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke