ABA - Hrabra Mega umalo do iznenađenja, Zvezda bez Obradovića izvukla pobedu!

Autor: Ivan Cvetković
nedelja 25.10.2020.
13:56
Izvor: Sportske.net

Sjajan meč u Hali Pinki!

Mega Soccerbet/Ivica Veselinov
Mega Soccerbet/Ivica Veselinov

Povezane vesti

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Megu u gostima rezultatom 76:73 (18:24, 17:16, 18:15, 20:21) u okviru četvrtog kola regionalne ABA lige.

Brzo su "crveno-beli" stigli do dvocifrene prednosti već sredinom prve četvrtine i to serijom 13:0, ali je domaćin zahvaljujući sjajnom Filipu Petruševu uspe da smanji zaostatak na pristojnih šest poena - 24:18.

Sličan scenario bio je viđen i u drugoj deonici, Zvezdina dvocifrena prednost je ponovo brzo "istopljena", pa je Mega zahvaljujući poenima Tepića stigla na "minus pet" do poluvremena - 40:35.

Saša Obradović zaradio je isključenje početkom treće deonice posle dve tehničke, ali su njegovi izabranici i pored toga održavali prednost poenima Lojda, Voldena i Jagodić Kuridže, da bi domaćin okrenuo posle trojke Kazalona na 40 sekundi do kraja četvrtine.

Zvezda je ipak uspela da vrati prednost, ali po cenu izostanka do tada raspoloženog Lojda koji je propustio kraj meča zbog povrede zgloba, a u poslednju deonicu gosti su ušli sa dva poena prednosti - 55:53.

Najviše uzbuđenja i velika borba usledila je u poslednjoj četvrtini, Zvezda bez Obradovića na klupi nije delovala kao isti tim, što je Mega uspevala da iskoristi i stigne do vođstva tri minuta pre kraja meča.

Poslednji minut počeo je poenima Hola, potom i Davidovca, da bi četiri sekunde pre kraja Mišković smanjio zaostatak Mege na jedan poen.

Lojd je pogodio oba slobodna bacanja čime je osigurao pobedu Zvezde koja je skoro dve četvrtine igrala bez glavnog trenera na klupi.

Najbolji pojedinac u Megi bio je sjajni Filip Petrušev koji je postigao 22 poena i dodao 11 skokova uz četiri asistencije, dok su zapaženi bili još i Simonović sa 16 i Cerovina sa 11 poena.

U redovima Zvezde veoma raspoložen bio je Lojd sa 19 poena, a dvocifreni su bili još i Jagodić Kuridža sa 13 i Volden sa 11 poena.

Baner
   
Пласман обезедио SofaScore LiveScore
   

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Kori Volden
Sunday, 25.10.2020
16:30

A sto se sudjenja danas tice, dovoljno je reci da je apsolutno jasno sto je Ilija Belosevic skinut sa A liste sudije evrolige. Sramota je sta je dozvoljavao Megi danas, cupanje, povlacenje u blokovima, sekirice pri ulazima. Ali dzabe igokeanskom klanu sve, ne moze na silu nista.

avatar
Kori Volden
Sunday, 25.10.2020
15:35

Pise se pobeda na misice, to je jedino bitno. Odlicna ekipa Mege, nadam se da ce nastaviti ovako tokom cele sezone, igraju odlicnu kosarku. Steta sto ce za par meseci ostati bez Petruseva mozda jer ce biti izabran u prvoj rundi gotovo sigurno. Ako ostanu kompletni, ocekujem ih da se bore za to 4. mesto i plej of. Nadam se da ce protiv svih ekipa igrati ovako, iako je danas vise bilo do motivacije jer je Zvezda protivnik.

avatar
Realni Arthur
Sunday, 25.10.2020
15:06

Sve je bilo drugo, osim sjajnog meca, druze ako pustis grubiju igru onda to treba da sluzi za obe ekipe, ovakve namerne greske sudija odavno nisam video. Pazite, igrac Mege sutira trojku sam ko duh posto se Hol skliznuo, ja vas molim obratite paznju kakv faul sudija svira Teriju, znaci to ni u nizim, regionalnim ligama mozda se svira, Nije ovo bilo tesno zbog pribliznog kvaliteta, zato sto tu je jasno da Zvezda je mnogo bolja, iako ima i neke Dobrice, SImanice, Lazice koji zaista smare bar sto se tice napada. Mega igrala dobru odbranu, samo zapamtite, ova Mega ne moze da dobije ni Buducnost, ni Ced-Olimp, ni Mornar a cak ni Partizan. Jer ovaj tim je danas dao svoj maksimum, i umornu ZVezdu su mucili, ali i sudijska pomoc je tu i eto drame. Bravo Zvezdo, ja bih hteo da se sretnemo sa ovom Megom u kup ako Bog da, samo da dostavimo do znanja da je ovo danas cista slucajnost! Cestitke ZVezdi, uz nadu da Lojd, i Hol nisu ozbiljno povredjeni, a da pozdrav i za Brajana koji je sedeo do klupe, jos smo jaci breee!

avatar
Kolee
Sunday, 25.10.2020
15:00

Nekoliko zanimljivih odluka sudija u poslednjih pet minuta. Neću da kažem da su uticale na konačan rezultat, ali su definitivno sve bile u korist zvezde.

avatar
nemam pojma
Sunday, 25.10.2020
15:12

Ika i Juras "ne znaju" šta su koraci, šta je namerni (nesportski) faul. SRAMNO!!! Oteta pobeda mladim domaćim igračima predvođenih Tepićem, u korist crnih legionara.

avatar
deki trbic
Sunday, 25.10.2020
18:14

Nije to zvezda vec FMP ....ali ne treba njima pomoc sudija xD ali eto desava se

avatar
Kori Volden
Sunday, 25.10.2020
15:32

Neizlecive komplekse imas.