ABA - Krka slavila kao gost, prvi put u sezoni!

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 27.01.2019.
21:00
Izvor: Sportske.net

Prvi put u tekućoj sezoni regionalne ABA lige košarkaši Krke upisali su trijumf na gostovanju.

aba-liga.com/Zadar/Zvonko Kučelin
aba-liga.com/Zadar/Zvonko Kučelin

Povezane vesti

Jedina utakmica 17. kola ABA lige zakazana za nedelju odigrana je u dvorani "Krešimir Ćosić" u Zadru gde je istorimeni domaćin ugostio ekipu Krke iz Novog Mesta.

Slovenački sastav slavio je rezultatom 72:64 (17:12, 22:14, 14:18, 19:20) i tako stigao do prve pobede "na strani" u tekućoj sezoni regionalne ABA lige.

Gosti su odigrali odlično prvo poluvreme i treba reći da su zahvaljujući razlici napravljenoj u prva dva kvartala uspeli da ostvare pobedu.

Zadar je u poslednjoj četvrtini uhvatio priključak za Krkom, minut pre kraja imao je samo tri poena zaostatka (59:62), ali je Dominik Mavra ubacio trojku i time praktično rešio pitanje pobednika.

Upravo je Dominik Mavra bio najefikasniji u pobedničkom sastavu sa 18 poena i 6 asistencija, a pratio ga je Jure Balažić sa 11 poena i 2 skoka.

Na drugoj strani trojica su ostvarila dvocifren poenterski učinak. Mario Litl ubacio je 13 poena, a po deset su dodali Bašić i Vuković.

Poslednje dve utakmice 17. kola na programu su u ponedeljak. Mornar i Cibona počinju svoj meč u 18 sati, a od 21 kreće duel Petrol Olimpije i Budućnosti Voli.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke