ABA - Mega "ispustila" evroligaša!

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 10.12.2018.
22:42
Izvor: Sportske.net

Aktuelni šampion ABA lige uspeo je da zabeleži trijumf protiv ekipe Mege Bemax koja je prikazala sjajnu partiju u "Morači" i bila blizu velikog trijumfa.

aba-liga.com/Budućnost VOLI
aba-liga.com/Budućnost VOLI

Povezane vesti

Deseto kolo regionalnog šampionata kompletirano je duelom Budućnosti i Mege u hali "Morača" u Podgorici.

Evroligaš i aktuelni šampion ABA lige slavio je rezultatom 91:85 (21:31, 20:20, 30:18, 20:16) u izuzetno uzbudljivoj utakmici u kojoj je tim Dejana Milojevića imao prednost gotovo trideset minuta.


Mladi tim Mege Bamax bolje je otvorio utakmicu, pa je tokom prvog poluvremena imao i maksimalnih +15.

Budućnost je mini serijom 4:0 na kraju druge deonice prišla na deset poena zaostatka, a prednost Mege osetnije je počela da se topi u drugom delu treće četvrtine.

Goga Bitadze je zaustavljen, teret je preuzeo Nikola Mišković, ali je Budućnost na ulasku u poslednju četvrtinu stigla do egala pa je bilo jasno da Milojevićev tim čeka veliko iskušenje u poslednjih deset minuta.

Činilo se u jednom momentu da će Mega uspeti da prelomi meč, stekla je 5 poena prednosti, ali se nakon trojke Mokoke na 3 minuta i 50 sekundi pre kraja "ugasio sistem" i više nije bilo napadačkog učinka za goste do poslednjeg zvuka sirene.

Treba reći i to da je u poslednjem minutu jedna sudijska odluka posebno iznervirala Dejana Milojevića. Na isteku napada Budućnosti, pri vođstvu domaćih 86:85 Andriji Marjanoviću je sviran faul pa je Koti Klark odveo domaće na +3.

Adam Mokoka je zatim promašio polaganje, Nemanja Gordić je na drugoj strani ubacio trojku i time praktično stavio tačku na osmi trijumf Podgoričana u ABA ligi.

Najefikasniji u porazu Mege bio je Goga Bitadze sa 23 poena i 6 skokova, a pratili su ga Nikola Mišković (14 pts, 3 sk, 3 as), Stefan Fundić (12 pts, 6 sk) i Ognjen Čarapić (12 pts, 6 as, 4 sk).

Ekipu Budućnosti predvodio je Erl Klark sa 20 poena i 4 skoka, ali treba apostrofirati ulogu Kotija Klarka koji je osim 14 poena i 7 skokova odradio lavovki posao u odbrani tokom drugog poluvremena. Nemanja Gordić je meč završio sa 16 poena, 6 asistencija i 4 skoka.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
ljubitelj kosarke
Monday, 10.12.2018
23:51

Pored ovakvog sudjenja zna se buduci sampion ABA lige

avatar
Wilt 100+
Monday, 10.12.2018
23:50

Svaka čast za Megu, sramno domaćinsko suđenje. Sve je ovde bilo jasno...