ABA - Mornar iz Zadra zaplovio ka polufinalu!

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 22.01.2018.
22:46
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Mornara nalaze se na dobrom putu da obezbede plasman u polufinale plej-ofa ABA lige, pošto su večeras u derbiju kola ubedljivo savladali Zadar u dvorani "Krešimir Ćosić".

aba-liga.com/Zadar/Zvonko Kučelin
aba-liga.com/Zadar/Zvonko Kučelin

Povezane vesti

Poslednja utakmica 17. kola regionalne ABA lige okarakterisana je kao derbi koji je sa velikom pažnjom ispraćen u Beogradu zbog činjenice da su snage odmerili direktni rivali Partizana i FMP-a u borbi za četvrto mesto na tabeli.

Mornar je zadržao prednost koju je pre ovog kola imao u odnosu na Partizan, a uvećao u odnosu na Zadar i FMP, pošto je kao gost savladao hrvatski sastav rezultatom 93:77 (24:19, 30:16, 19:24, 20:18) i tako stigao do desete pobede u ABA ligi.

Pitanje pobednika praktično se nije postavljalo ni u jednom trenutku, osim ako izuzmemo uvodne minute kada je domaćin u tri navrata imao rezultatski egal (2:2, 6:6 i 8:8).

Već u prvoj četvrtini Mornar je uspeo da dođe do dvocifrene prednosti, a drugoj i trećoj četvrtini gosti su u dva navrata imali i 20 poena viška.

Zadar je u trećem kvartalu pokušao da se vrati u meč, prišao je na 9 poena zaostatka (55:64) ali to je bio poslednji trzaj domaćina jer je Mornar odbio napade i u poslednjoj deonici ponovo stigao do 20+ poena prednosti.

Ekipu Mihaila Pavićevića do pobede su vodili Derek Nidam, Nemanja Vranješ, Brendis Reli-Ros i Uroš Luković. Pomenuta četvorica kombinovano su postigla 82 poena za Mornar!

Najefikasniji je bio Derek Rajan Nidam sa 22 poena, 5 skokova i 4 asistencije. Pratio ga je Uroš Luković sa 21 poenom, 14 skokova i 5 blokada. Nemanja Vranješ je postigao 20 poena i zabeležio 5 skokova, a Brendis Reli-Ros 19 poena, 4 skoka i 3 asistencije.

U poraženom sastavu Nouls 18 poena, Filip Kraljević poen manje. Dvocifren je bio još samo Džošua Bostik (10 pts, 3 sk, 3 as).

Mornar se nakon 17. kola nalazi na četvrtom mestu na tabeli sa skorom 10-7 što znači da ima pobedu više u odnosu na Partizan i bolji međusobni skor.

To znači da će crno-belima trebati čudo u poslednjih pet kola kako bi preskočili Mornar i obezbedili mesto u polufinalu plej-ofa ABA lige.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Ninoslav Krejic
Tuesday, 23.01.2018
00:36

Au bogami Partizan ce tesko do f4 a igra sa Zvezdom Buducnoscu i Cedevitom a Mornar treba dve da kiksne

avatar
Crveno boja ljubavi
Tuesday, 23.01.2018
00:05

Kakav Partizan,pa FMP ima vece sanse. Partizan teoretski maksimumalno moze pobediti 3 utakmice,a realno je da ce Mornar pobediti 2 tako da oni nemaju sansu,jedino FMP jer ima najlaksi raspored pa da sve povede.

avatar
daka bar
Monday, 22.01.2018
23:57

bravo momci, cestitke od delija iz bara! Sad da dobijemo buducnost i da pomognemo nasoj zvezdi i idemo o play off!!