ABA: Mornar slavio u Ljubljani trojkom u poslednjoj sekundi!

Autor: Nikola Miloradović
subota 21.10.2017.
20:59
Izvor: Sportske.net

Ekipa iz Bara upisala je trijumf na gostovanju Petrol Olimpiji u okviru pete runde Jadranske lige.

Petrol Olimpija/Ales Fevzer
Petrol Olimpija/Ales Fevzer

Povezane vesti

Mornar je slavio na gostovanju u Sloveniji rezultatom 64-67, iako se na dve sekunde do kraja činilo da ćemo gledati produžetke.

Prvi kvartal je dobio domaćin sa 20:18, ali je Mornar zaigrao paklenu odbranu u drugoj deonici, dozvolili su prvaku Slovenije da ubaci samo osam poena, postigli su 13 i tako na odmor otišli sa tri poena viška.

Nastavili su gosti iz Crne Gore sa dobrom igrom i u trećoj deonici, pa su u poslednjih 10 minuta ušli sa sedam poena prednosti.

Uspela je Olimpija da ih stigne u odlučujućoj deonici, imali su i tri poena prednosti na dva minuta do kraja, ali je Mornar preko Nidama uspeo da vrati prednost na samo šest sekundi do kraja.

Pavić je potom poslao Badžima na liniju penala, ostalo je 120 sekundi do kraja, pa je Olimpija imala meč loptu. Polovičan je ipak bio Badžim, bilo je 64-64, delovalo je da ćemo gledati i dodatnih pet minuta, ali je potom Nemanja Vranješ uspeo da pogodi šut za tri poena u poslednjoj sekundi i tako donese ekipi Mornar trijumf. Neverovatan šut za pobedu pogledajte u nastavku.



Najefikasniji u pobedničkom sastavu Strahinja Mićović sa 19 poena, 13 je dodao bivši centar Partizana Uroš Luković, dok su po 12 upisali junak utakmice Nemanja Vranješ i Amerikanac Derek Nidam.

U ekipi Olimpije 21 poen Morgana, 10 je dodao Devin Oliver, koliko je imao i Hrovat , koji je upisao i sedam asistencija.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke