ABA na raskrsnici - Zatvorena liga ili gašenje!

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 10.05.2016.
10:01
Izvor: Sportske.net

Skupština ABA lige trebalo bi da da konačan odgovor na pitanje kakva je budućnost regionalnog takmičenja i hoće li se ono u narednoj sezoni uopšte igrati.

aba-liga.com
aba-liga.com

Povezane vesti

Predstavnici vlasnički reformisane regionalne ABA j.t.d. lige u utorak će se sastati u hoteli "Kraun Plaza" u Beogradu kako bi odlučivali o pitanjima vezanim za budućnost takmičenja.

Pritisci koje je FIBA izvršila na nacionalne Saveze doveli su do toga da ABA liga izgubi njihovu podršku, a posle manje od godinu dana i evropski ogranak Međunarodne košarkaške federacije ponovo je stavio regionalni šampionat na listu nepriznatih takmičenja.

Navedeno ukazuje na zaključak da se predstavnici ABA lige nalaze pred velikim iskušenjima i nije tajna da se u datom momentu razmatraju dve opcije od kojih je jedna gašenje regionalnog takmičenja.

"Zatvaranje lige, odnosno ukidanje plasmana iz nacionalnih šampionata, sigurno je jedna od opcija, ali jedna od opcija je i da više ne bude ABA lige. O tome odlučuju samo klubovi kao vlasnici lige, a ne savezi i FIBA" poručuje Krešimir Novosel za "Novosti".

Teško je reći šta je od navedene dve opcije realnije jer nije poznato da li među predstavnicima klubova ima konsenzusa oko toga šta dalje.

Dobrom delu klubova odgovara to što će ABA liga imati prohodnost ka Evroligi i Evrokupu ali niko nije u stanju da odgovori na to šta će se desiti kada ugovor na tri godine između regionalnog šampionata i 'EKA' istekne.

Zbog toga je nezahvalno davati prognoze, ali se ne očekuje da liga bude ugašena, barem ne u narednih godinu dana.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
wsaydxert
Tuesday, 10.05.2016
13:17

Gasite tu ligu, nista dobro nam nije donela. Evidentno je da su srpski klubovi jaci od svih ostalih u toj ligi. Oni napreduju uz nas, mi stagniramo uz njih.

avatar
Budimo.ljudi
Tuesday, 10.05.2016
12:59

Videli smo po rezultatima prvog kola KLS koliko znači ABA liga

avatar
Sin Dragan
Tuesday, 10.05.2016
10:40
avatar
thekrcun
Tuesday, 10.05.2016
12:50

I ti nesto pametno da prozboris.

avatar
thekrcun
Tuesday, 10.05.2016
20:25

Hahaha,ugasicete se i ponovo se vracati jos 3 puta dok se to desi.

avatar
Sin Dragan
Tuesday, 10.05.2016
14:09

Pa naravno. Onda Zvezdi ugovor na 3 godine sa Evroligom a vi igrajte KLS.

avatar
Tuesday, 10.05.2016
10:10

Kad ugovor istekne, postoji sansa da se izdejstvuje novi, ali to zavisi od nas koliko finansija skupimo. dalje, zatvorena liga, nisam veliki pristalica toga, ali i to je bolje od nemanja lige. Dalje, kao sto svi znamo FIBA do skoro nije ni piznaval ABA ligu, tako da to sto su je priznali pa povukli ne menja mnogo. klubovi je osnovali klubovi je odrzavaju i oni ce je i ugasiti. AKo ULEB ne produzi ugovor nakon tri godine, tad cemo biti u problemu, ali mislim da pojedinacno sanse su mnogo manje, a rekao bih ni da FIBA ne mari mnogo za nas, vec su se navrzli samo jer su ih svi odbili.

avatar
Tuesday, 10.05.2016
10:06

Cekajte, EKA (ECA) je problem, zbog cega se tako lako prelazi preko toga?!