ABA - Partizan poražen, ali sjajne vesti stižu iz 'Tivolija'!

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 22.02.2017.
20:45
Izvor: Sportske.net

Nekoliko minuta nakon završetka duela u "Pioniru" košarkašima Partzana stigle su sjajne vesti iz prestonice Slovenije.

Beta/ABA liga/Olimpija Ljubljana/Aleš Fevžer/Ds
Beta/ABA liga/Olimpija Ljubljana/Aleš Fevžer/Ds

Povezane vesti

Košarkaši Partizana poraženi su u revanš susretu baraža za plasman u osminu finala plej-ofa FIBA Lige šampiona usled čega su završili svoju evropsku epizodu za tekuću sezonu, ali crno-bele tek sada čekaju najvažnije bitke.

Svega desetak minuta nakon završetka duela Partizana i PAOK-a u beogradskom "Pioniru" vicešampionu Srbije stigle su sjajne vesti iz Ljubljane sa meča 23. kola ABA lige.

Podgorička Budućnost VOLI, direktan rival crno-belih u trci za drugo mesto na tabeli, doživela je poraz na gostovanju Union Olimpiji što su sjajne vesti za Partizan!

"Zmajčeki" su slavili rezultatom 81:79 (23:19, 22:21, 19:22, 17:17) i tako pomogli Partizanu u borbi za što bolju poziciju na tabeli.

Najefikasniji pojedinci u trijumfu Union Olimpije bili su Nikola Janković (24 pts, 11 sk) i Brendon Džeferson (24 pts, 3 as), dok je Džej Ar Rejnolds predvodio Budućnost sa 17 poena (5/7 za tri).

Budućnost VOLI nakon večerašnjeg poraza ima isti broj pobeda kao Partizan, s tim što crno-beli tek treba da odigraju svoj meč 23. kola, pa će u slučaju trijumfa nad Zadrom izbiti na treće mesto na tabeli sa istim skorom kao drugoplasirana Cedevita.

Crno-beli prvo moraju da dobiju duel sa Zadrom, a ukoliko se to dogodi imaće zadatak da se u poslednja tri kola bore za drugo mesto i da sa tri vezane pobede pokušaju da iskoriste eventualni kiks Cedevite koja ima bolji međusobni skor.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Partibrejker
Wednesday, 22.02.2017
22:25

Ovde se Budućnost i Partizan bore za četvrto mesto.Da za četvrto,a ne za treće.Cedevita je realno najjači tim Aba lige.Cele sezone taktiziraju i uigravaju ekipu,koja je odlično ukonponovana.U finalu će biti u top formi,i pokidaće bilo koga da im dođe.Obrati te pažnju na naredne mečeve Budućnosti i Partizana u Aba.Ko misli da uzme lovu na kladionici neka igra na njihove poraze,a može i da Cedevita osvaja Aba ligu.

avatar
Dragonkš
Wednesday, 22.02.2017
22:48

Partizanovac sam od kad znam za sebe i time se ponosim ali sa tobom se u potpunosti slažem za Cedevitu

avatar
БОЖЕ, СПАСИ СРБИЈУ
Wednesday, 22.02.2017
23:17

Sve je sad u nasim rukama.

avatar
Кун
Wednesday, 22.02.2017
22:15

S obzirom da nam dolazi Buducnost, tu ako ih dobijemo oni su verovatno 4., sto je cini mi se najbolji moguci scenario. A u drugom polufinalu ce Cedevita to rutinski. Mada da ne tugujemo ni jedni ni drugi, ceka vas metla vec u finalu KLS. :)

avatar
Kladionicar
Thursday, 23.02.2017
01:18

Bas nesto mislim da Cedevita nece lako sa Partizanom (ako budu treci uopste).