ABA - Sezona u znaku Filipa Petruševa, sad će Partizan strepeti! Zašto ga nije bilo na draftu?

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 10.12.2020.
14:37
Izvor: Sportske.net

Transfer u Megu bio je pun pogodak za mladog košarkaša. Ako ovako nastavi, NBA liga mu ne može izmaći.

BETAPHOTO/ABA liga/Mega Soccerbet/IVICA VESELINOV
BETAPHOTO/ABA liga/Mega Soccerbet/IVICA VESELINOV

Povezane vesti

Mega Sokerbet je i ove sezone formirala mladu i talentovanu ekipu, uz par iskusnijih igrača i za sada taj tim pod vođstvom Vlade Jovanovića odlično igra u ABA ligi.

Ipak, posebno se izdvojio mladi, 211cm visoki centar Filip Petrušev. Od početka sezone, on je ubedljivo najkorisniji igrač ABA lige (prosečna valorizacija 26,7), najbolji je strelac (23,1 poen po meču) i četvrti na listi najuspešnijih skakača (7,3 skokova u proseku).

Briljirao je i u prošlom kolu protiv Splita, kada je upisao 32 poena, pa će biti veoma zanimljivo videti ga i u sledećem kolu protiv Partizana.

''Očekujemo veoma tešku utakmicu, iz više razloga. Oni nisu u sjajnoj situaciji, neočekivano su u devet kola upisali pet poraza. Iz tog razloga siguran sam da će biti veoma motivisani, a to će sigurno podići nivo njihove već čvrste odbrane.

Pod imperativom su pobede i to će biti jako dobar test za nas da vidimo gde smo u ovom trenutku i da li možemo da odgovorimo potrebnom agresivnošću na njihovu čvrstinu. 

Mislim da je ta čvrstina segment u kome možemo da napredujemo. Oni su veoma kvalitetna i iskusnija ekipa, ali mi ćemo se potruditi da kao i protiv Crvene zvezde pokažemo da sa svima u ligi možemo ravnopravno da se nosimo, a ako nam se ukaže prilika, da pokušamo i da trijumfujemo'', priča Petrušev za klupski sajt.

Iako ima tek 20 godina, stekao je značajno iskustvo u inostranstvu, prvo u Španiji, a onda u Americi na Univerzitetu Gonzaga, gde je prosečno beležio sa 17,5 poena i osam skokova po meču.

''Moguće je da sam ranije sazreo, a na to su uticale neke životne okolnosti i odluka da veoma rano odem u inostranstvo. Od 14. godine sam živeo sam, prvo u Španiji, potom u Americi i morao sam da radim neke stvari o kojima, da sam ostao kod kuće sa roditeljima, ne bih ni razmišljao.

Takođe, u Americi mi se pridružio moj mlađi brat, o kome sam brinuo. Imao sam osećaj velike odgovornosti, da daleko od kuće moram da se na najbolji mogući način staram o njemu.

Bilo je neophodno da vodim računa o mnogim stvarima, da sam donosim odluke uz konstantno onaj osećaj da ili ćeš raditi sve kako treba ili neće ići dobro.  Sve to je verovatno uticalo da ranije sazrim, a moja mama ima običaj da kaže da sam od kuće otišao kao dete, a posle samo nekoliko godina vratio se kao odrastao čovek'', objašnjava Petrušev.

Očekivalo se da će već ove godine na NBA draft, poput svog saigrača Marka Simonovića, koga je kao 44. pika izabrao Čikago.

''Sa mojim agentom i ljudima iz kluba sam procenio da je to najbolja odluka za mene u ovom trenutku. Dobro sam počeo sezonu i jednostavno nigde ne žurim. Imam 20 godina i uz ovakve uslove u Megi mogu da se razvijam i zato sam uveren da oko mog drafta u budućnosti neće biti problema'', objašnjava Petrušev.
-
baner

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke