ABA SK - Olimpija se držala do poluvremena, a onda je Zvezda pokazala sve svoje kvalitete!

Autor: Nikola Miloradović
petak 21.09.2018.
22:15
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Crvene zvezde mts plasirali su se u polufinale Super kupa ABA lige, kako su u Laktašima bili ubedljivi protiv Petrol Olimpije.

aba-liga.com/Igokea/Nenad Vuruna
aba-liga.com/Igokea/Nenad Vuruna

Povezane vesti

U poslednjem četvrtfinalnom susretu Super kupa ABA lige u Laktašima, sastali su se Crvena zvezda mts i Petrol Olimpija, a srpski šampion je slavio sa 86:60 (20:28, 20:14, 20:9, 26:9).

Smenjivale su se ekipe u vođstvu na startu susreta, Zvezda je igrala dobro u tranziciji, Džo Regland je bio raspoložen, pogodio je čak tri trojke za prvih sedam minuta, ali je Olimpija imala spreman odgovor sa druge strane, pa su uspevali da ostanu u egalu sa "crveno-belima".

Poslednja dva minuta pripala su u potpunosti slovenačkom sastavu, koji je napravio seriju od 8-0 i sa tom prednošću otišao na odmor.

Razigrao se Pereperoglu u nastavku, nakon četiri minuta igre smanjio je prednost Olimpije na 28:31 i tako upisao svoj 11. poen, pa je postao prvi igrač sa dvocifrenim učinkom.

Kapiten Zvezde ulazi u probleme sa faulovima već nakon pet minuta igre u drugoj četvrtini, zaradio je treći faul, pa je morao napolje iako je samo 20ak sekundi pre toga vraćen u igru.

Olimpija je uspela da zadrži prednost u nastavku, te su na odmor otišli sa dva poena viška (40:42).

U redovima Zvezde su se u prvih 20 minuta istakli Maik Cirbes sa 12 poena, Perperoglu sa 11 i Regland sa devet poena i tri asistencije.

Na drugoj strani 13 poena Mesičeka (3as), dok je 10 dodao Mirza Begić (5sk).

Dzo Regland Samanic Crvena zvezda Petrol Olimpija
Foto: aba-liga.com/Igokea/Nenad Vuruna

Zategli su "crveno-beli" odbrani na startu treće deonice, stegla se i ruka protivniku, napravili su Tomićevi puleni seriju 8-0, Olimpija ništa nije mogla da pogodi, post je nakon četiri minuta igre prekinuo Lazić, trojkom od table.

Izjednačila je Olimpija sa još jednom trojkom (48:48), ali je potom Bili Beron pogodio dva šuta van linije za tri poena za novih +6 u korist šampiona Srbije.

Ponovo je usledila suša pod košem Zvezde, Olimpija nije mogla da pronađe rešenje za agresivnu odbranu "crveno-belih", dok su sa druge strane odlično sarađivali Beron i Ristić, vezao je centar Zvezde šest poena za maksimalnih +9 u korist ekipe Milana Tomića na oko minut do kraja treće deonice.

Olimpija do kraja nije uspela da postigne nijedan poen, upisali su ih samo devet u trećem kvartalu, pa se na poslednji odmor otišlo sa 60:51 u korist Zvezde, interesantno, "crveno-beli" su u prve tri četvrtine postizali po ravno 20 poena.

Kako je treću deonicu zatvorio, tako je centar Crvene zvezde Dušan Ristić otvorio poslednju, nakon njegovih poena "crveno-beli" dolaze do prve dvocifrene prednosti 64:53.

Nisu usporavali košarkaši šampiona Srbije, igra Olimpije se sa druge strane u potpunosti raspala, pa je ubrzo prednost "crveno-belih" porasla i do +23, nakon vezanih trojki Fajea i Radanova, na oko četiri i po minuta do kraja.

Sve je bilo jasno u Laktašima, Zvezda je u poslednjih 12 minuta odigrala fenomenalno na obe strane, u poslednji minut ušlo se sa čak 28 poena viška u korist šampiona Srbije.

Na kraju ubedljiva pobeda "crveno-belih", na prvom zvaničnom meču u novoj sezoni, sada sledi polufinale Super kupa i duel sa Cedevitom.

Treba dodati i da je Olimpija u drugom poluvremenu postigla samo 18 poena.

Zvezdu su do pobede vodili Cirbes sa 14 poena i pet skokova, Beron sa 12 poena, četiri asistencije i tri skoka, Regland (5as) i Perperoglu (6sk) sa po 11, kao i Dušan Ristić, koji je za nešto više od devet minuta ubacio 10 poena uz tri skoka i dve blokade.

U redovima Olimpije 15 poena Mesičeka, samo dva u drugom poluvremenu, pratili su ga sa po 10 poena Aleksandar Lazić i Mirza Begić, koji je na terenu proveo svega 10ak minuta, zbog povrede koju je zaradio prilikom zakucavanja, te ga u drugom poluvremenu nije ni bilo na parketu.

Polufinale Super kupa ABA lige:

Partizan NIS - Budućnost VOLI, subota (18h)
Cedevita - Crvena zvezda mts, subota (20:30h)

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
svojnasvome
Saturday, 22.09.2018
08:36

Legija stranaca i bure bez dna

avatar
MALI PLAVI
Friday, 21.09.2018
22:31

Prvo poluvreme katastrofalno, drugo odlično. Olimpija nije nešto posebno, videćemo sutra kako će biti protiv Cedevite.