ABA - Srpski derbi pripao Metalcu

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 06.12.2015.
18:58
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Metalca iz Valjeva prekinuli su niz od tri meča bez pobede trijumfom nad ekipom Mega Leksa u okviru 13. kola regionalne lige.

aba-liga.com/MetalacFarmakom
aba-liga.com/MetalacFarmakom

Povezane vesti

Srpski derbi 13. kola regionalne košarkaške lige odigran je u Valjevu gde je ekipa Metalca ugostila najprijatnije iznenađenje tekuće sezone Mega Leks.

Posle gotovo mesec dana Metalac je zabeležio prvu pobedu a Mega Leks prvi poraz u regionalnoj ligi. Domaći su slavili rezultatom 83:76 (15:17, 20:14, 25:23, 23:22) u uzbudljivoj utakmici koja nije obilovala kvalitetom.

Domaći su u drugoj četvrtini preuzeli kontrolu nad rezultatom a u trećoj deonici imali su i dvocifrenu prednost koju su olako ispustili i dozvolili Megi da se vrati u egal.

Mnogo problema imale su večeras obe ekipe kada su napadačka rešenja u pitanju. Metalac je pod presingom gubio lopte pri izvođenju ili prenošenju na protivničku polovinu, dok Mega nije uspevala da uhvati dobar šuterski ritam.

Dušan Kutlešić predvodio je Metalac do pete pobede u ligi sa 20 poena i 5 ukradenih lopti, dok je na drugoj strani bolji od ostalih bio Danilo Nikolić sa 15 poena i 4 skoka.

Metalac je današnjom pobedom pobegao sa dna tabele na kojem ostaju Sutjeska i Cibona, dok Mega Leks beleži četvrti poraz u ligi.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke