ABA - Više nema kalkulacija, Partizanu treba čudo da bi igrao polufinale!

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 22.01.2018.
23:11
Izvor: Sportske.net

Nakon poslednje utakmice 17. kola možemo da napravimo novi presek stanja kada je borba za četvrto mesto na tabeli u pitanju.

Beta/BranislavBožić/Ev
Beta/BranislavBožić/Ev

Povezane vesti

Poslednja utakmica 17. kola regionalne košarkaške lige ujedno je predstavljala derbi koji je sa velikom pažnjom ispraćen u Beogradu.

Pisali smo pre večerašnje utakmice o tome zašto je utakmica u dvorani "Krešimir Ćosić" važna i zašto su se Partizan i FMP nadali da će Zadar savladati Mornar iz Bara.

Stvari se nisu razvile onako kako su želeli srpski klubovi, pa pet kola pre kraja ligaškog dela prvenstva možemo da konstatujemo da se Mornar nalazi jako blizu osvajanja četvrte pozicije i plasmana u polufinale plej-ofa ABA lige.

Neko će reći da je rano za ovakav zaključak, ali pogled na tabelu, raspored i međusobni skor u mečevima Mornara, Partizana, FMP-a i Zadra sugeriše na to da samo još crno-beli mogu da se nadaju čudu.

Mornar pet kola pre kraja ligaškog dela takmičenja ima dve pobede više u odnosu na FMP i Zadar, a od hrvatskog predstavnika ima i bolji međusobni skor. Partizan zaostaje za Mornarom jednu pobedu ali je problem to što Barani imaju bolji međusobni skor od crno-belih i to u praksi znači da najtrofejniji srpski klub mora da napravi dve pobede više u odnosu na Mornar u poslednjih pet kola.

Kakav je raspored i da li je realno da se Partizan uzda u gore navedeni rasplet?

Kada se pogleda raspored Partizana i Mornara do kraja ligaškog dela takmičenja stiče se utisak da crnogorski klub ima prednost iako i Barane čekaju dueli sa ekipama kao što su Budućnost VOLI i Cedevita.

Partizan će pored pomenutih ekipa iz Podgorice i Zagreba već u sledećem kolu na megdan Crvenoj zvezdi mt:s, a pored okršaja sa tri vodeće ekipe tim Nenada Čanka dočekuje Mega Bemax i ide u goste Petrol Olimpiji.

Zbog stečene prednosti Mornar se trenutno nalazi bliže ostvarivanju konačnog cilja, ali razliku u odnosu na Partizan pravi i to što će Barani u okršajima sa Igokeom, Cibonom i MZT-om moći da napadnu pobede i definitivno izbace crno-bele iz igre.

Evo kako izgleda raspored Partizana i Mornara u poslednjih pet kola.

18. kolo
Mornar - Budućnost VOLI
Crvena zvezda mt:s - Partizan NIS

19. kolo
Igokea - Mornar
Partizan NIS - Mega Bemax

20. kolo

Petrol Olimpija - Partizan NIS
Mornar - Cedevita

21. kolo
Partizan NIS - Budućnost VOLI
Cibona - Mornar

22. kolo
Cedevita - Partizan NIS
Mornar - MZT Skoplje

* Napomena: Nakon 20. kola u ABA ligi sledi pauza zbog obaveza klubova u nacionalnim kup takmičenjima.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

19 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
ariton
Wednesday, 24.01.2018
12:09

Teško gotovo nemoguće.Ali idemo dalje nema predaje .

avatar
Tuesday, 23.01.2018
22:42

Cudo!!! Pa pravili smo Mi Velika Cuda do sada... Sta se palite za Mornar,prosralo ih ova zadnja 4-5 kola... zapamtite mornar ce izgubiti 4 od poslednjih 5 meceva... samo mogu mzt da pobede... A VI VELIKI POZNAVAOCI IZ komsiluka spremite se za polufinale sa nama... jer cemo kao i pre dve godine vama dodeliti prvo mesto... A onda vas gazimo...

avatar
Saša Ilić
Tuesday, 23.01.2018
16:23

Ova uprava nije zaslužila plejof.

avatar
!?!?!?!?!?
Tuesday, 23.01.2018
11:48

Grobar sam do koske ali realno,kada klub pusti Uroša Lukovića a dovede Đoku Šalića/!!!!/ i Tomića i nema čemu da se nada.Partizan PROPADA od dolaska Pekovića pa sve do danas pošto klub vode laici i totalne košarkaške neznalice.

avatar
ZVEZDA PRVAK PONOVO
Tuesday, 23.01.2018
09:37

Parovi polufinala:Crvena zvezda-Cedevita i Buducnost-Mornar

avatar
Crveno boja ljubavi
Tuesday, 23.01.2018
00:22

Po cemu Partizan ima bolje sanse od FMP-a kada FMP ima laksi raspored i bolji medjusobni skor sa Mornarom sto znaci da i njima trebaju 2 pobede vise od Mornara.

avatar
petar000
Tuesday, 23.01.2018
01:57

A zbog cega mislis da FMP moze da napravi vise od tri pobede u preostalim utakmicama? I oni imaju Zvezdu i Buducnost, plus Cibonu u Zagrebu. Ova borba oko plej ofa je resena odavno i ova danasnja utakmica nije nista promenila. Sve i da je dobio Zadar ponovo bi to bila skoro nemoguca misija. Jer realno ako bi bilo ko osim Mornara uspeo da se docepa tog mesta znacilo bi da je ta ekipa u ovom trenutku najjaca u ligi jer mora da pobedi sve prvoplasirane ekipe. Znaci, ako je npr Partizan, ili FMP kadar da dobije sve to, onda oni isticu ozbiljnu kandidaturu cak i da osvoje ligu, sto jeste malo nemoguce 9mislim, malo vise). Te ctiri ekipe su resene onog trenutka kada je Mornar okrenuo Partizan u bg i kada je FMP dobio Partizana.

avatar
Black-White Head
Wednesday, 24.01.2018
12:31

FMP ima bod(pobedu) manje od Partizana,2 od Mornara....Zvezda ih ne može pustiti jer bi zbog toga mogla izgubiti 2.mesto...Idu Ciboni,Megi i Budućnosti,dočekuju Olimpiju...to su još bar 2 poraza...sa 2 pobede teško da će nešto uraditi,a pitanje je da li će ostvariti 2 pobede,jer Mega i Cibona kod kuće su ipak favoriti za pobedu,Mornar ima MZT kući,tu se sve završava

avatar
Crveno boja ljubavi
Tuesday, 23.01.2018
15:05

Pa mislim da je bar 3x Cibona slabija od Cedevite,plus sto ce Zvezda verovatno pustiti FMP, ako izgubi sansu za prvim mestom,tako da FMP moze i do 4 pobede,dok Partizan nema ni teoretske sanse za 4 pobede. Zbog svega toga FMP definitivno ima vece sanse.

avatar
spybot
Tuesday, 23.01.2018
00:22

Dosli smo do toga da Partizan nece uci u F4 sto je i realno a CZ nece osvojiti ABA. I sta je srpska kosarka dobila? Zapamtite sta sam rekao!

avatar
Pretorijanska Garda
Tuesday, 23.01.2018
01:01

Zvezda ce ponovo osvojiti sve, dok kkp zasluzeno nece doci do plej ofa Jadrana. Srpska kosarka ce opet dobiti svog predstavnika u elitnoj EL, a uz to i znacajno stasanje nekih novih igraca, poput Dobrica, Davidovca, a iz FMPa jako mladog Uskokovica, Radanova itd....

avatar
spybot
Tuesday, 23.01.2018
08:33

Postujem tvoje misljenje, jedino nisi objasnio kako ce Alimpijevic da dobije Dzigica koji ga je dobio dva puta ove sezone?

avatar
Nemanja Vidiiic NO.1
Tuesday, 23.01.2018
02:42

Zvezda osvaja sve lagano,a kkp i ne treba da igra plej of