ABA - "Vitamini" se prošetali Zadrom

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 04.10.2017.
20:41
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Zadra nisu mogli da pariraju favorizovanom šampionu Hrvatske. Cedevita lagano stigla do druge pobede u ABA ligi.

aba-liga.com/Zadar/Zvonko Kucelin
aba-liga.com/Zadar/Zvonko Kucelin

Povezane vesti

Treća utakmica drugog kola regionalne ABA lige odigrana je u dvorani "Krešimir Ćosić" u Zadru gde je istoimena ekipa ugostila šampiona Hrvatske Cedevitu.

"Vitamini" su posle startnog trijumfa nad FMP Železnikom rutinski stigli do druge pobede. Večeras su kao gosti savladali Zadar rezultatom 92:76 (29:14, 21:23, 22:22, 20:17) i tako izbili na čelo tabele.

Za razliku od premijernog meča sa "Panterima" kada su izabranici trenera Zdovca dozvolili rivalu da nametne svoj ritam i preuzme kontrolu nad rezultatom, večeras je Cedevita krenula jako od prvog minuta.

Na kraju prvog kvartala bilo je 15 razlike za goste iz Zagreba, a zatim je sve do kraja predstavljalo rutinu za jednog od glavnih favorita za osvajanje ABA lige.

Stranci su večeras bili motor pokretač u ekipi Cedevite, a kuriozitet je da su Demetris Nikols, Vil Čeri i Kevin Marfi postigli isti broj poena - 17. Najkorisniji je bio Nikols sa indeksom 27, ali valja istaći da je Vil Čeri na poenterski učinak dodao 7 skokova i 8 asistencija.

Ive Ivanov sa 19, te Luka Božić i Preston Nouels sa po 14 poena bili su najefikasniji u poraženom sastavu.

Narednu utakmicu Cedevita igra na domaćem terenu protiv Igokee, dok će Zadar u goste skopskom MZT-u.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke